Ali Yerlikaya, sınır dışı sürecini anlattı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve 81 ilin Göç Müdürleri ile 'İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Yerlikaya toplantıda Hukuki temelde kalarak hızlı işleyen sınır dışı süreçlerinin tesisi olarak dört aşamadan oluşuyor.' Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ali Yerlikaya, sınır dışı sürecini anlattı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve 81 ilin Göç Müdürleri ile ‘İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Yerlikaya toplantıda; Hukuki temelde kalarak hızlı işleyen sınır dışı süreçlerinin tesisi olarak dört aşamadan oluşuyor.’ dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda düzensiz göç konusunu ele alarak sorunun kaynağına yönelik konuşma gerçekleştirdi.

Ali Yerlikaya X isimli sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda görüşmede ele alınan stratejilerden bahsetti.

Yerlikaya ; ‘Bakan Yardımcımız, Göç İdaresi Başkanımız ve 81 İlimizin kıymetli Göç Müdürleriyle ‘İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantımızı’ gerçekleştirdik.

Düzensiz göçle mücadelemizdeki temel stratejimiz;

Sorunun kaynak ülkelerde çözümü,
Etkili sınır güvenlik tedbirleri,
Ülke içinde etkin tespit ve yakalama,
Hukuki temelde kalarak hızlı işleyen sınır dışı süreçlerinin tesisi olarak dört aşamadan oluşuyor.’ dedi.