Fakir Cheesecake - Kahve Yanı Tarifleri - Pratik Tarifler

Cheesecake sevenlerin imdadına yetişen, ekonomik ve az malzemeli bir tarifle karşınızdayız Fakir Cheesecake. Kahvenizin yanına çok yakışacak bu tarif, görüntüsü ve muhteşem sunumuyla dikkat çekiyor. Bu muhteşem tatlının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Fakir Cheesecake - Kahve Yanı Tarifleri - Pratik Tarifler

Cheesecake sevenlerin imdadına yetişen, ekonomik ve az malzemeli bir tarifle karşınızdayız; Fakir Cheesecake. Kahvenizin yanına çok yakışacak bu tarif, görüntüsü ve muhteşem sunumuyla dikkat çekiyor.

Cheesecake, kendine özgü lezzetiyle bilinen ancak bazen pahalı malzemelerle yapılabilen bir tatlıdır. Ancak sadece birkaç temel malzeme kullanarak ekonomik bir şekilde evde lezzetli bir cheesecake yapabilirsiniz. Bu Fakir Cheesecake tarifi, az malzeme kullanarak tasarruf yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Hem de kahve yanında tüketebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz muhteşem bir lezzet. Hem pratik hem de ekonomik bir tatlı arayanlar için işte tarifin detayları;

Malzemeler;

Petibör bisküvi

Üzeri için;

225 gram ahududu (siz dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)

1 çay bardağından biraz fazla şeker

İç kreması;

400 gram labne peyniri (1 kutu) (ilk bir kutu labne deneyin, kıvam almazsa 1 kutu daha koyun)

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

200 ml krema (ilk yarısını koyun) (hepsini birden dökmeyin, azar azar ekleyin kıvam alırsa bırakın)

1 yemek kaşığı kaymak

Üzeri için;

125 gram beyaz çikolata

75 ml krema

Hazırlanışı;

Ahududuları şekerle birlikte orta ateşte bir tavaya koyuyoruz. 5-7 dakika düzenli karıştırarak kaynatıyoruz.Bir kaseye dökeceğimiz bu karışımı süzgeçten geçiriyoruz. Ahududu karışımını bir spatula veya kaşık yardımıyla iyice bastırarak sadece tohumların kalmasını sağlıyoruz. Labne, şeker, kaymak ve vanilyayı derin bir kaseye koyun. Tamamen birleşene kadar ortalama bir dakika kadar karıştırın. Çırpılmış kremayı azar azar ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Kıvam alırsa daa fazla eklemeyin. Bisküvileri ılık süt ile ıslatarak uygun bir tepsiye dizelim. Üzerine krema karışımını kaşıkla dökerek eşit bir şekilde yayalım. Ahududu suyunun bir kısmını da aralara dökelim. Böyle böyle dilediğiniz kadar kat çıkabilirsiniz.

Fakir Cheesecake - Kahve Yanı Tarifleri - Pratik Tarifler

Üzeri için 75 ml kremayı kaynatıp, kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip bir dakika kadar bekletin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Beyaz çikolatalı ganajı Cheeseecake'in üzerine eşit şekilde dağıtıp, ahududunun kalan kısmını üzerine damla şeklinde döküp kürdan yardımıyla şekil verin. Buzdolabında tercihen 2-3 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Fakir Cheesecake - Kahve Yanı Tarifleri - Pratik Tarifler

Afiyet olsun...