Erdoğan: 'Hiç kimsenin hukukun sınırlarını zorlamasına müsaade etmedik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mardin mitinginde yaptığı konuşmada, 'Onca alçaklığa rağmen hukuktan, demokrasiden ve adaletten taviz vermedik. Geçmişte yaşandığı gibi hiç kimsenin hukukun sınırlarını zorlamasına müsaade etmedik. Adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle hareket etmek suretiyle vatandaşlarımızın incinmesine, incitilmesine, onurlarının kırılmasına herhangi bir şekilde haksızlığa maruz kalmalarına kesinlikle rıza göstermedik' dedi.

Erdoğan: 'Hiç kimsenin hukukun sınırlarını zorlamasına müsaade etmedik'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mardin mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına vatandaşları selamlayarak başladı.  
 
“DEVLET TERÖRİSTLERİN BAŞLARINA ÇELİK YUMRUĞUNU İNDİRMEKTEN ÇEKİNMEDİ”
 
Kürt vatandaşların tarihlerinin en büyük eziyetini, zulmünü bu sokak çetelerinin elinde yaşadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin o dönemde bir taraftan bu sokak çetelerini temizlerken, diğer taraftan da Mardinli vatandaşlara sahip çıktıklarını ifade etti.
 
Bölücü örgütün hışmına, zulmüne uğrayan hiçbir vatandaşı aç, açıkta bırakmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Devlet tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi. Hem ülkemiz içerisinde, hem de sınırlarımız ötesinde yürüttüğümüz bu operasyonlarla Mardinli kardeşlerime yaşattıkları acıların, zulümlerin, yürek sızıların hesabını teröristlerden misliyle sorduk” şeklinde konuştu.
 
“HUKUKTAN, DEMOKRASİDEN VE ADALETTEN TAVİZ VERMEDİK”
 
“Bu süreçte bölücü terör örgütünün bizi çekmek istediği tuzağa da hamdolsun düşmedik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örgütün sergilediği onca alçaklığa rağmen hukuktan, demokrasiden ve adaletten taviz vermedik. Geçmişte yaşandığı gibi hiç kimsenin hukukun sınırlarını zorlamasına müsaade etmedik. Adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle hareket etmek suretiyle vatandaşlarımızın incinmesine, incitilmesine, onurlarının kırılmasına herhangi bir şekilde haksızlığa maruz kalmalarına kesinlikle rıza göstermedik. Çukur terörünün izlerini silmek için dört koldan çalışmaya koyulduk ve hamdolsun çok kısa sürede yıkılan evlerin yerine çok daha iyisini, çok daha kalitesini inşa ettik.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nusaybin’de altı bin evin zarar gördüğünü, bunların neredeyse tamamının açılan tüneller, patlayan bombalar dolayısıyla artık kullanılamayacak hâlde olduğunu ifade ederek, “Biz hiç vakit kaybetmeden evi zarar gören vatandaşlarımız için 5051 konut projesi başlattık, konutlar bitmek üzere. En kısa sürede hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bunun haricinde sadece Nusaybin’de yaraları sarmak için 168 trilyon lira tutarında yatırım yaptık” dedi. HABER-FOTO: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ