ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞTIK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu 2016 yılını değerlendirerek yaptıkları hizmet ve projeler hakkında bilgi verdi. Hizmet dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu çözüm odaklı çalışmalara imza attıklarını belirtti.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞTIK

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine değinerek sözlerine başlayan Başkan Palancıoğlu, “2016 yılı çok rahat hatırlanabilecek belik birçok törenle anılacak bir yıl oldu. Siyasi ve ekonomik açıdan baktığımızda birçok önemli olay yaşandı. 15 Temmuz Darbe Girişimi diğer tüm darbeler arasında Türkiye tarihi açısından bir mihenk taşı oldu. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımız sayesinde bu ülke büyük bir badireden döndü. Ülkemizin büyümesi gelişmesi için bizde elimizden geleni yapacağız. Türkiye FETÖ, DEAŞ, PYD gibi her türlü terör örgütleri ile mücadelesine karalılıkla devam edecek.” dedi.

2.5 yıl içerisinde güzel ve faydalı işler yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Göreve geleli 2.5 yılı geçti. Bu süre zarfında Talas’ın temel problemlerini çözmek üzere yoğunlaştık. Verdiğimiz vaatler vardı bu vaatleri yerine getirmek için çalıştık. Talas nüfus artışının çok yoğun olduğu bir ilçe. Bundan dolayı ihtiyaçlar da arttı. Okullar, camiler ve sağlık ocaklarının sayısı yetersizdi. Bu ihtiyaçları belirledik ve elimizden gelen gayreti gösterdik. Talas’a göreve geldiğimiz günden beri 7 okul birden kazandırdık. Yapılan okulların yüzde 16’sı bizim dönemimizde hayata geçti. Bunun haricinde 8 tane cami yaptırdık. 2 sağlık ocağı kazandırdık. 2017 yılı için ise 2 tane daha sağlık ocağı çalışmamız başladı. Buradan da 2017’ye hayır yapmak isteyen vatandaşlarımızı hayra davet ediyorum.”

Merkezdeki mahallelerin yanında kırsaldaki mahallelere de eş değer hizmet verildiğini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Birçok parkımızı yeni nesil oyun gruplarıyla donattık. 2 tane restoran açtık. Bir tanesi Mevlana Mahallesindeki Mevlana Sosyal Tesisleri. Diğeri ise Kayseri’ye yakışır sucuk ve köfte ekmek yapılan Nostaljik Fayton Büfemiz. Özellikle tarihi eserlerimize sahip çıktık. Tarihi Tablakaya Mahallesinde hem alt yapı hem de sokak sağlıklaştırma gibi farklı projeleri de hayata geçirdik. Kayseri’nin turizmini önemli ölçüde etkileyecek. İlkbaharla birlikte tüm vatandaşlarımıza tanıtacağımız büyük bir yatırım. Kırsal Mahallelerimize bakacak olursak Başakpınar’a futbol sahası,  imam hatip okulu yaptırdık. Kuruköprü Mahallesine ortaokul kazandırdık. Sakaltutan Mahallesi’ne kültür merkezi açtık, Akçakaya Mahallesine kültür ve çay evi açtık, Zincidere, Akçakaya ve Başakpınar mahallelerine doğalgaz getirdik. Bunların yanında mahallelerimizin fırınlarını yapıyoruz. Yolları asfalt ve kilit parke ile döşeniyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilk defa kırsal mahallelerimize otobüs seferi başlatmış olduk.” diye konuştu.

Türkiye tarihinde en hızlı raylı sistemi Talas’a yaptıklarını söyleyen Palancıoğlu, “2017 yılında ise planı ve projesi yapılacak olan Anayurt bölgesinin raylı sistem çalışması devam ediyor. 2018 yılında da inşallah bu hattın yapılması planlanıyor. Ayrıca kültür ve sosyal etkinliklerimiz dolu dolu geçiyor. Türkiye’nin en önemli yazar, şair, siyasetçi ve kültür insanlarını Talas’ta misafir ediyoruz. Çarşamba günleri vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz ve taleplerini dinlediğimiz halk günleri yapıyoruz. Talas yaşanabilecek en güzel ilçelerin başında geliyor. Elimizden geldiğince bütçemiz ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Talas’ta Kadın Kültür Merkezi ve Kapalı Çocuk Oyun Alanı inşa ettik. Yakın zamanda açılışını yapacağız.” dedi.

Birçok konuda örnek bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“2017 yılında hiç vaat vermediğimiz projeleri de hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi Süleymanlı Mahallesine yapılan 1 megavatlık güneş tarlası. Belediyenin tüm elektrik enerjisini karşılayacak 5 trilyonluk bir yatırım. Önümüzdeki günlerde üretime başlayacak. Bununla beraber 13 tane iş kamyonu satın aldık. Aynı zamanda seçim vaadi olarak söz verdiğim 24 saat açık kütüphane projemizin planını hazırlayıp 2018 yılında temelini atacağız. Koştur koştur hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Birçok konuda da örnek olan bir belediyeyiz. Türkiye Belediyeler Birliğinin belediye hizmetleri için yapmış olduğu yazılım olan BELBİS’i kullanan pilot ilçesiyiz. Şuan da birçok belediyeye bu konuda destek veriyoruz. İl ve ilçe belediyelere BELBİS’le alakalı eğitimler veriyoruz. Dolayısıyla bu belediyemizin büyük bir başarısıdır. Birde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bulut Kent Bilgi Sistemini kullanan tek ilçe belediyesiyiz. Bu da güzel örnek bir proje. Bende aynı zamanda belediye olarak Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil eden bir belediye başkanıyım. Bu kapsamda Türkiye’nin siyasi çıkarlarının Avrupa’da en iyi şekilde tanıtılmasını ve aktarılmasını sağlayan faaliyetler yapıyoruz. Böylece örnek bir belediye olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 2017 yılının hayırlara vesile olmasını ve huzur yılı olmasını temenni ediyorum.” HABER: KURUM BÜLTENİ- GÖRÜNTÜ: İHA