Beş Sigara Grubu Artık Satılmayacak!

Yüksek enflasyon altında her geçen gün daha çok ezilen ürün gruplarına sigara şirketleri de eklendi. Beş sigara grubu ile ilgili detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Beş Sigara Grubu Artık Satılmayacak!

Yüksek enflasyon ile her geçen gün alım gücü düşen vatandaşların duruma tepki göstermek adına seçtiği boykot yöntemine sigara grupları da dâhil oldu. 

Geçtiğimiz günlerde kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlı hizmeti boykot eden vatandaşların ardından bir boykotta sigara grubundan geldi.

Beş Sigara Grubu Artık Satılmayacak!

Cumhuriyet'e konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sigara firmalarının esnafın kar marjını düşürdüğünü vurgulayarak British American Tobacco’nun (BAT) sigaralarını satmama kararı aldıklarını açıkladı.

Erol Dündar, 'Firma geri adım atana dek protestomuza kararlılıkla devam edeceğimizi bilmelerini isteriz. Her geçen gün artan giderlerimiz ve sürekli gelen zamlar ile bayiler olarak iyice çıkmaza girdik.' dedi.
BAT grubunun içinde Kent, Lucky Strike, Viceroy ve Rothmans gibi popüler sigara markaları bulunuyor.

Dündar, Türkiye’de esnafların bu protestoya destek verdiklerini belirterek, 'Ülke genelindeki bütün derneklerimizden kararımıza katılan esnaf sayısı artarak devam ediyor. Zaten çok düşük kâr marjları ile çalışan biz tekel bayileri ve küçük işletmeleri daha da zora sokan bu uygulamadan, BAT geri adım atana dek protestomuza kararlılıkla devam edeceğimizi bilmelerini isteriz' ifadelerini kullandı.