Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında mayıs ayında zam olup olmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında mayıs ayında zam olup olmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nisan ayında herhangi bir zam yapılmadığını hatırlatan Bayraktar, ‘Piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz’ dedi.

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

‘Nisan ayında zam yapılmadı’

Bakan Bayraktar, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarının 87-88 dolara ulaştığını ve doğal gazda yukarı yönlü bir hareket gözlendiğini belirtti. Ancak, vatandaşlara en uygun şekilde enerji sunma çabası içinde olduklarını vurguladı. Bayraktar, ‘Seçim süreçlerini geçirdik, nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor, ancak gelişmelere göre bunları değerlendireceğiz.’ şeklinde konuştu.

140 kuyu açılacak

Öte yandan Gabar’daki çıkarılan petrolle ilgili de konuşan Bayraktar, Gabar'ın Türkiye'nin en büyük petrol keşfi olduğunu ve günlük 100 bin varil üretim hedeflediklerini söyledi. Bu üretimin ekonomik büyüklüğünün 3 milyar dolar olduğunu belirten Bakan, 2024 yılı için iddialı bir arama programları olduğunu ve 140 kuyu açacaklarını dile getirdi.