5 ülkeden 26 ressam Türkiye'ye geldi!

Çankırı'da 5 ülkeden 26 ressam, Türkiye'ye gelerek türkülere konu olan Ilgaz'ı eserleri ile anlattı. Detaylar Kayseri Anaolu Haber'in Kayseri haberinde...

5 ülkeden 26 ressam Türkiye'ye geldi!

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Ilgaz Belediyesi ev sahipliğinde, Çankırı Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Uluslararası Çankırı Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı' Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan'dan gelen  26 ressamın katılımı ile gerçekleştirildi. Ilgaz ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, 26 ressam Ilgaz ilçesinin doğal güzelliklerini, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü gözlemledi. Ressamlar daha sonra ilçenin güzelliklerini ön plana çıkartan eserler yaptı. Çalıştayın ardından düzenlenen sergide sanatçıların eserleri davetlilerin beğenisine sunuldu.Ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can kordinatörlüğünde açılan sergiyi gezen davetliler resimler karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.

'Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk'
Çalıştayda resimlerini sergileyen Ressam Gültekin Serbest, 'İkinci kez Çankırı’nın Ilgaz ilçesine geldim. Bu çalıştayda iki adet resim yaptım. Bu resimlerden bir tanesi Ilgaz’da kaldığımız oteli simgeliyor. İkinci resimde ise eski İstanbul’u canlandırdım. Bu çalıştayda sanatçı arkadaşlarımla birlikte çok farklı eserler üreterek Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk. Burada olmaktan çok mutluyum' dedi.