20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 20. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 20. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 20. Gün İftar menüsünü hazırladık.

20. Gün İftar menüsü;

Domates Çorbası

Fırında Tavuk Patates

Pirinç Pilavı

Kabak Çiçeği Dolması

Güllaç Tatlısı

Domates Çorbası; Sofraların en sevilen çorbalarından biri olan domates çorbası ile başlangıç yapıyoruz.

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Domates Çorbası Tarifi

4 adet doğranmış domates

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

3,5 su bardağı su

2 çorba kaşığı un

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzeri için; rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı; Tencereye önce yağı, ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavurduktan sonra unu da ekleyip kavurmaya devam edin. Un kokusu çıktıktan sonra domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Salça ve domatesler birbiri ile karışana kadar kavurmaya devam edin. Sonrasında suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin. Bu sürede ara ara karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Ardından blender ile çekin. Çorba bu işlemle beraber artık hazır.

Fırında Tavuk - Pilav; Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan tavuk, mükemmel görüntüsü ve enfes lezzeti ile iftar sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biri. Tavuk yemeklerinin bütünleyici lezzeti, tane tane pirinç pilavı da iftar menülerinin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Fırında Tavuk Patates Tarifi için TIKLAYINIZ…

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Pilav tarifi için TIKLAYINIZ…

Kabak Çiçeği Dolması; Yaz aylarında toplanan kabak çiçekleri, iftarda sofranızı şenlendirecek.

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kabak çiçeği dolması tarifi için TIKLAYINIZ…

Güllaç; Türk mutfağının medar-ı iftiharı bu sütlü tatlıyı ramazan sofralarınızdan, güllaç yaprağını mutfaklarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

20. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Güllaç tarifi için TIKLAYINIZ…

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…