14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 14. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının 14. iftar gününde sevdiklerine enfes bir iftar menüsü hazırlamak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorunu sormaya başladı. Kayseri Anadolu Haber olarak Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızı renklendirecek tariflerle dolu olan bu özel seri, hem geleneksel Türk mutfağından lezzetleri hem de dünya mutfaklarından ilham alınan yaratıcı tarifleri içerecek.

14. gün iftar menüsü

Çeşmi nigar çorbası
Fırın ağzı
Pilav
Salata
İncir dolması

Çeşmi Nigar Çorbası: Kayseri'nin geleneksel lezzetlerinden olan Çeşmi Nigar Çorbası, sofralara hem görsel bir şölen sunuyor hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1, 5 litre sıcak su
Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
Terbiyesi; 1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Kuru nane
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
1 çay kaşığı Pul biber
Yapımı; Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz. Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kâsede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın. Eğer limonunuz çok sulu ise yarım limonda kullanabilirsiniz. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızıbiberi ve pul biberi koyup karıştırın. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin.

Fırın ağzı; Kayseri mutfağının en lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biri olan fırın ağzı, hem yapımı kolay hem de tadıyla iftar sofralarında birinci sırada yer alıyor.

14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler; 
1 kg kuzu pirzola
100 gram kuyruk yağı
1 adet kuru soğan
10 adet sivri biber
5 adet domates
2 baş sarımsak
Toz kırmızıbiber, karabiber, kekik, tuz
Yapılışı; Öncelikle ufak boy fırın tepsimizin en altına ince dilimlenmiş kuyruk yağımızı ara ara yerleştiriyoruz. Üzerine irice doğradığımız sivri biberlerimizi, kuru soğanımızı yayıyoruz. Üzerine toz kırmızı biber, kekik, karabiber ve tuz serpiyoruz. Daha sonra pirzolalarımızı boşluk kalmayacak şekilde biber ve soğanların üzerine diziyoruz. Aynı baharat işlemini bu kata da uyguluyoruz. Etlerin üzerine sarımsaklarımızı doğramadan yayıyoruz. Kabukları soyulup yarım ay şeklinde doğranmış domatesleri etlerin üzerini kaplayacak şekilde yerleştirip tuz serpiyoruz. Bu yemekte yağ olarak sadece kuyruk yağı kullanıyoruz. Su eklemeden pişiriyoruz. Tepsiyi folyo ile kaplayıp evimize en yakın fırına 2 saat pişirilmek üzere gönderiyoruz. Evde pişirmek isterseniz 200 dereceye ayarlanmış fırında 1. 5 saat pişirin. Afiyet olsun.

Pilav; Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı, her öğünde sofralara eşlik eden enfes bir yan lezzet olarak öne çıkıyor.

14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler; 2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su veya tavuk suyu 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı; Pirinci bol suyla yıkayın ve süzgece alarak suyunu iyice süzdürün. Tencereye tereyağı veya sıvı yağı alın ve pirinci ekleyin. Orta ateşte pirinçler pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan pirincin üzerine su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu da ilave edin. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

İncir dolması; Tatlı krizlerinizi bastıracak, zarif sunumu ve enfes tadıyla sofralarınıza şıklık katacak olan incir dolması tatlısı damaklarınızda enfes bir tat bırakacak.

14. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

İncir dolması tarifi için; TIKLAYIN