Kayseri'de yaşlı nüfus azalıyor mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TÜİK işbirliğiyle ''Türkiye'nin Yaşlı Profili Araştırması 2023'' istatiği kamuoyuyla paylaştı. Peki Kayseri'de yaşlı nüfusu nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de yaşlı nüfus azalıyor mu?

Aile ve Sosyal Hiztmetler Bakanlığı ve TÜİK işbirliğiyle ''Türkiye'nin Yaşlı Profili Araştırması 2023'' istatiği kamuoyuyla paylaştı. Buna göre en yaşlı nüfus oranına sahip iller belirlenirken Kayseri merak konusu oldu.

Bakanlık ve TÜİK bu araştırma ile ülkedeki yaşlı nüfus ile ilgili politikaların geliştirilmesi için somut veri ortaya koymayı amaçladı.

TÜİK tarafından 23 Ekim - 18 Aralık yurt genelinde gerçekleştirilen alan uygulamasıyla 50 ve üzeri yaştaki vatandaşın bilgileri ile bilgisayar üzerinden online görüşme yöntemi ile bir araştırma ortaya konuldu.

Araştırma için 22 bin 640 hane belirlenerek 50 ve üzeri yaştaki kişi grubuyla 65 ve üzeri yaştaki kişilerin bilgisi bir araya getirildi.

Yaşlı nüfus yüzde 21,4 arttı

Türkiye'de 65 yaş ve üzeri nüfus 2018'de 7 milyon 186 bin 204 iken 2023'te bu sayı 8 milyon 722 bin 806 oldu.

Yaşlı nüfusun yüzde 44,5'ini erkeklerden oluşurken yüzde 55,5'ini ise kadınlar oluşturdu.

Ülkeler arasında yaşlı nüfus sıralamasına bakıldığında En yüksek yaşlı nüfusuna sahip ülke Japonya, İtalya ve Finlandiya olurken Türkiye 184 ülke arasında 67. sırada yer aldı.

En fazla ve en az yaşlı nüfus oranına sahip iller

Yurt genelinde yapılan araştırmaya göre en fazla yaşlı nüfus oranına sahip il yüzde 20 ile Sinop oldu. Bu ili Kastamonu ve Giresun takip etti.

Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu iller ise yüzde 3,5 ile Şırnak, yüzde 4 ile Hakkari ve yüzde 4,2 ile Şanlıurfa oldu.

TÜİK verilerine göre Kayseri

Kayseri'de 2022 yılında yaşlı nüfus oranının yüzde 7 ile 9,9 oranında olduğu belirtildi.

En az bir yaşlı fert bulunan hanehalklarının toplam hanehalkı içindeki oranı yüzde 23,8

Tek kişilik yaşlı hanehalklarının toplam hanehalkı içindeki oranı yüzde 6,0

Tek kişilik yaşlı hanehalklarının toplam tek kişilik hanehalkı içindeki oranı 37,5 olarak kaydedildi.