12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 12. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 12. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 12. Gün İftar menüsünü hazırladık.

12. Gün İftar menüsü;

Yoğurt Çorbası

Paçanga Böreği

Kıymalı Patates Püresi

İncir Uyutması

 

Yoğurt Çorbası; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yoğurt çorbası ile başlangıç yapıyoruz.  

12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane

Hazırlanışı;

Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin, yumuşayana kadar pişirin. Terbiyesi için bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın. Ardından terbiyeyi pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın. Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin. 10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.

Paçanga Böreği;  Pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu tarif, iftarlarınızın vazgeçilmezi olacak. 

12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Paçanga Böreği Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

Kıymalı Patates Püresi; Bu tarif, kıymalı yağlama tadını evinizde kolayca yakalamanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak.

12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

İncir Uyutması; Tıka basa yenilen iftar yemeklerinin ardından sunabileceğiniz nefis incir uyutması, yalnızca 3 malzeme ile hazırlanır. Yapımında süt, incir ve toz şeker kullanılan incir uyutmasını, fıstık ve cevizle süsleyebilirsiniz.

12. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

400 ml süt
100 gram kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım ceviz

Hazırlanışı;

Kuru incirleri küçük parçalar seklinde doğrayın. Sütü̈ tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin. Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış̧ incirleri ekleyin. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…