Yüzler gülecek: 10 milyarlık destek geliyor!

Dünya genelindeki gelişmeler, ekonomik fiyat dalgalanmaları derken hükümet, ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda hükümetten vatandaşa 10 milyarlık destek geliyor. Detaylar Kaysri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Yüzler gülecek: 10 milyarlık destek geliyor!

Dünya genelindeki ekonomik krizin yanı sıra artan enerji fiyatlarından vatandaşın en az şekilde etkilenmesi için hükümet bu yıl da 4 milyon 43 bin 500 eve destek olacak. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen desteklerden biri olan elektrik tüketim desteği bu yılda vatandaşa verilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından verilecek desteğe göre hak sahipleri belirlenecek.  Buna göre, 

1-2 kişilik konutlara 75 kilovatsaat (kWh) elektrik karşılığı 130.09 TL, 

3 kişilik hanelere 100 kilovatsaat (kWh) karşılığı 173.46 TL, 

Yüzler gülecek: 10 milyarlık destek geliyor!

4 kişilik hanelere 125 kilovatsaat (kWh) 216.82 TL, 

5 kişi ve daha fazla kişilik ailelere 150 kilovatsaat (kWh) 260.19 TL elektrik fatura desteği verilecek.

Yukarıda belirtilen fiyat ortalaması 200 lira olarak baz alındığında aylık 800 milyon lira yılda ise yaklaşık 10 milyar liralık elektrik faturası devlet tarafından karşılanmış olacak.

Yüzler gülecek: 10 milyarlık destek geliyor!

Kimler faydalanabilir?

Söz konusu elektrik destek programından 65 yaşını doldurmuş ihtiyaç sahipleri, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, ihtiyaç sahibi asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalığı bulunan kişiler yardımdan faydalanabilecek.

Nasıl başvuru yapılır?

Sosyal destek programından faydalanmak isteyen vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. İhtiyaç sahibi kişinin kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli olacaktır.

Yüzler gülecek: 10 milyarlık destek geliyor!

Öte yandan, hak sahiplerinin oturdukları evde kiracı olmaları ve elektrik sayaçlarının ev sahibinin üzerine olması da destekten faydalanmak isteyen vatandaşlara engel olmuyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise verilen desteklere ilişkin yaptığı açıklamada 2019’dan bu yana 19,2 milyar liralık elektrik üretim desteği verildiğini kaydetti.