Yunanistan Kayseri'den mi esinlendi?

Dünyanın en popüler peynirleri listesi yayınlandı. Listede Türkiye ilk 100'e girerken Yunanistan peynirinin ismi ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Yunanistan Kayseri'den mi esinlendi?

Tasteatlas dünyanın en popüler peynirlerinin yer aldığı listeyi paylaştı. Listede İtalya'dan Fransa'ya ABD'den Romanya'ya kadar birçok ülke yer alırken Yunanistan peynirinin ismi şaşırttı.

Yunanistan'ın son dönemde kendine mal ettiği Türk yemek kültürleri sosyal medyada konuşuluyor. Örneğin cacık, yoğurt, Türk kahvesi, etli ekmek, derken son dönemde Türk tatlısı olarak bilinen Lokma Yunanistan'da loukoumades olarak ortaya çıktı.

Komşu ülkeler olması sebebiyle kültür alışverişinde sıkça bulunulan Yunanistan'ın dünyanın en popüler peynirleri listesinde ''Kasseri'' bulunması da Kayserililerin dikkatini çekti.

Yunanistan Kayseri'den mi esinlendi?

Tasteatlas'ın yayınladığı ilk 100 listede Türkiye ''Beyaz Peynir'' ile 59. sırada yer aldı. Yunanistan'ın ise ''Feta'' adlı peyniri 3, ''Kasseri'' isimli peyniri 19. sırada yer aldı. İlk sırayı ise ''Mozerella Peyniri'' ile İtalya aldı.

Yunanistan'ın Kasseri Peyniri

Yunanistan'da sıkça tercih edilen Kasseri peyniri çiğ koyun sütü ile keçi sütü eklenerek yapılır. Pasta filata tipinde telemesi yoğrulan bir peynir olduğu ifade edilen peynir için yeni sağılmış koyun sütü olması gereklidir.

Yunanistan Kayseri'den mi esinlendi?

Yapı olarak dışı sert kabuklu içi biizdeki kaşarı andıran yumuşak bir peynirdir.