YSK Başkanı Yener'den Yerel Seçim Sonrası Önemli Açıklamalar!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'ini Kayseri haberlerinde…

YSK Başkanı Yener'den Yerel Seçim Sonrası Önemli Açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Yener, kesin olmayan sonuçlara göre partilerin kazandığı belediye sayılarını paylaşarak, seçime katılım oranını da açıkladı.

YSK Başkanı Ahmet Yener'in verdiği bilgilere göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24, Demokrat Parti (DEM) 10 ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 8 belediye kazandı. Büyükşehir belediye başkanlıklarında CHP 14, AK Parti 12, DEM 3 ve Yeniden Refah Partisi (YRP) 1 belediye başkanlığı kazandı. Seçime katılım oranı yüzde 78.11 olarak gerçekleşti.

CHP 18, AK Parti 9 il aldı

Yener, seçimlerin genel olarak sakin ve huzurlu bir şekilde geçtiğini ve katılım oranının yüksek olduğunu ve Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Yener; ‘Bugün gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde, 34 siyasi parti mücadele etti ve sandık başına toplamda 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmen gitti. Seçimlere katılım oranı büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde yüzde 78,11 olarak belirlendi. İl belediye başkanlığı seçimlerinde, CHP 18, AK Parti 9, MHP 8, HDP 6, BBP 1, İYİ Parti 1 ve YRP 1 il belediye başkanlığı kazandı. İlçe belediye başkanlığı seçimlerinde ise, AK Parti 324, CHP 322, MHP 110, HDP 54, YRP 37, İYİ Parti 23, BBP 12, Bağımsız 9, DP 2, DEVA 1, DSP 1, SP 1, Sol Parti 1 ve TİP 1 ilçe belediye başkanlığı kazandı.’ dedi.

Ahmet Yener, açıklamalarının sonunda, ‘Kesin seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte internet sitemizde ıslak imzalı tutanaklar vatandaşlarımızın erişimine açılacaktır. Seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.’ ifadelerini kullandı.