YSK Başkanı Ahmet Yener'den dikkat çeken açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yerel seçime ilişkin önemli açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

YSK Başkanı Ahmet Yener'den dikkat çeken açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçim maratonunun başlamasıyla birlikte, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in seçime ilişkin açıklamaları, kamuoyunun dikkatini çekti.  

Türkiye genelinde sandıkların kapanmasını beklediklerini belirten Yener,  yayın yasağının saat 21.00’dan önce sona erip ermeyeceği konusunda karar verip bunu kamuoyu paylaşacaklarını duyurdu. 

YSK Başkanı, basın mensuplarının yayın yasağı süresince seçim sonuçlarına ilişkin herhangi bir paylaşımda bulunmamalarını ve saat 17.00'den sonra yayın yasaklarının kaldırılmasına kadar kurallara uymalarını rica etti. Yener, bu noktada tüm siyasi partilerin ve vatandaşların aldıkları kararlara uyduklarını belirtti ve basından da aynı şekilde kurallara uymalarını özellikle rica etti.

Şimdiye kadar oy verme işleminde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirten Yener; 'Şu ana kadar tüm siyasi partilerimiz ve vatandaşlarımız seçimle ilgili almış olduğumuz karara uydular. Saat 17.00’den sonra da biz yayın yasaklarını kaldırana kadar değerli basın mensuplarımızın da kurallara uymasını özellikle rica ediyoruz. Bu demokrasi şenliğinin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.