YÖK'ten o üniversitelere uyarı! - Üniversite haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı vakıf üniversielerindeki öğrencilerden standartta mezun olamama durumunda okulu uzatarak eğitim ücretinin yıllık talep edilmesi şikayetleri üzerine YÖK'ten açıklama geldi. Peki konuyla ilgili ne açıklama yapıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

YÖK'ten o üniversitelere uyarı! - Üniversite haberleri

Vakıf yükseköğretim kurumlarında, öğrencilerin olması gereken normal mezuniyet tarihinde mezun olamayıp okulu uzatarak eğitim öğretim ücreti olarak yıllık ücret talep ediliyor. Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) açıklama geldi.

Bu konuyla ilglili vatandaşlardan şikayet gelince Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıklama yaptı. Açıklamada bir üst sınıfa geçen öğrencilerin alttan alması gereken dersler için dönem/yıllık ücrete ilave olarak ek bir ücret alınmaması kararının daha önce verildiği belirtildi.

Buna karşılık, bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının normal eğitim süresinde mezun olamayan ve okulu uzatan öğrencilerden kaldığı ders ücreti yerine yıllık ücret talep ettiğine ilişkin şikayetlerin Başkanlığa ulaşan şikayetler üzerine şu ifadelere yer verildi: 

"Yükseköğretim Genel Kurulunca, öğrencinin dönem tekrarı yapması veya normal öğrenim süresinin aşılması halinde alınacak ücretin yıllık değil sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına ücret ödemesine ve ödenen bu ücretin de her halükarda ilgili dönem alması zorunlu olan ders/kredi başına düşen tutarı aşmamasına karar verilmiştir."

Açıklamada, tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına bildirilen karara uygun hareket edilip edilmediğinin ilk denetim döneminde gözden geçirileceği vurgulandı.