Yine zam – Kayseri'de tüketiciler üzülecek

Kayseri'de tüketicilere yine üzücü haber verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı zam yaptığını duyurdu. Hangi kaleme zam yapıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yine zam – Kayseri'de tüketiciler üzülecek

Kayseri’ye yine zam geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar..

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni kararı doğrultusunda buğday, arpa ve mısır fiyatlarına zam gelecek. Kayserili çiftçiler yeni karara sevinirken tüketiciler üzülüyor.

Yine zam – Kayseri'de tüketiciler üzülecek

Türkiye’de artan enflasyon sonrası çiftçilerin mazot ve işçi ücretlerini karşılamakta zorluk çekmesi üzerine yapılan bu zam çiftçileri sevindiriyor. Tüketiciler ise yeni zamma üzülecek.

Geçen yıl hasat döneminden sonra açıklanan fiyatlar çiftçilerin beklentilerini karşılamıyordu. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, ton başına ekmeklik buğdayda 9.250 TL, arpada da 7.500 TL elde etmişti. Ancak, buğdayın ellerinde kaldığını belirten çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamadıklarını ve tüccara daha düşük fiyattan satmak zorunda kaldıkları açıklamalarında bulunmuştu.

Yayınlanan güncel fiyat listesine göre makarnalık buğday için tonda 300 TL, ekmeklik buğday için ton başına 250 TL, arpa ve mısır için ton başına 200 TL artış yapıldı. Yayınlanan güncel fiyat listesi kamuoyuyla paylaşıldı. İşte o fiyat listesi..

Yine zam – Kayseri'de tüketiciler üzülecek