Yerel Tohum Takas Şenliği düzenleniyor

Kayseri Yerel Tohum Grubu, üretmiş oldukları sebze ve meyve tohumlarını üretmek isteyen vatandaşlarla paylaşmak ve tanıtmak amacıyla, Yerel Tohum Takas Şenliği düzenliyor.

Yerel Tohum Takas Şenliği düzenleniyor

8 Kasım’da Cırgalan’da düzenlenecek olan festival ile emek emek büyüttükleri tohumlarını paylaşıma açacak olan Grup, Tüm Kayseri'li vatandaşları Tohum Takas festivaline bekliyor.

Gönüllü olarak bir kaç arkadaş bir araya geldiklerini ve tohum ürettiklerini belirten Grup Sözcüsü İsmail Özen, amaçlarının yerli tohum üretiminin yaygınlaşması ve üretimin artırılması olduğunu söyledi.

İsmail Özen şunları söyledi: “Tohum, tek istediği biraz nem ve biraz ısı ve içinden hiç ummadığınız şekilde yepyeni bir hayat, bir bitki çıkıyor. Ve o bitki her nesilde evriliyor, değişiyor, yaşadığı iklime bitki örtüsüne uyum sağlayan yeni yeni tohumlar oluşturuyor. Aslında yerel tohum bu demek, o iklime, o coğrafyaya uyum sağlamış tohum. Yıllarca toprağa emek verenlerin elinde değişmiş, seçilmiş, karıştırılmış ve o bölgeye has, özel bir hale gelmiş. Biz insanlar ise teknoloji geliştikçe, hızlanmaya, mükemmeli aramaya başlamışız. En tatlısı, en dayanıklısı, en büyüğü, en kırmızısı derken tohumdaki yereli unutmaya başlamışız. Tam bu sırada akıllara yeniden gelmiş tohumlar. Kolektif bilincimizle yeniden tohumlarımıza dört elle sarılmış, bin bir emek tohum üretmeye, şenliklerle paylaşmaya başlamışız. İşte Kayseri Yerel Tohum grubu olarak da, 8 Kasım Pazar günü Cırgalan’da düzenlenecek olan festival ile emek emek büyüttüğümüz yerli tohumlarımızı paylaşıma açıyoruz. Tüm Kayseri'li hemşehrilerimizi bu festivale bekliyoruz.” Kurumsal Haber