Yerel seçimler yaklaşıyor: Elektronik oylama mı olacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Elektronik oylama ile ilgili konuşan Yener ne konuştu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yerel seçimler yaklaşıyor: Elektronik oylama mı olacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Yener, seçim takviminin 1 ocakta başlayacağını söyledi.

14 Mayıs 2023 seçimleri 2. tura kalarak 28 Mayıs tarihinde tekrar yapılmıştı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler ile ilgili konuşan Yener, deprem bölgesinde uygulanacak çalışmalar hakkında da açıklamada bulundu.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Yener, deprem bölgesindeki seçmen için yerinde tespit yapılacağını ve rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda kurul kararı ile yol haritası çizileceğini kaydetti.

Yener, deprem bölgesinde seçmenin çift oy kullanabilmesi ile ilgili "Mükerrer seçmen olması mümkün değil. Çünkü biz seçmen listelerini siyasi partilerimizle paylaşıyoruz." dedi.

Yerel seçim takviminin 1 Ocak'ta başlayacağını ifade eden Yener, YSK'nın 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini nüfus ve vatandaşlıktan alınacağını, seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri genelge ile kamuoyu ile paylaşacaklarını anlattı.

Yener, elektronik oylama ile ilgili yut içinde böyle bir düzenlemenin olmadığını halihazırdaki kanuni düzenlemenin yurt dışı seçmenler için uygulanabileceğini söyledi. Ahmet Yener, "Yurt içinde bir düzenleme yok. Bu Parlamentonun konusu. Bir gün Türkiye'de de elektronik oylama olacak. Tarihin ne zaman olduğunu öngörmek mümkün değil. Belki pilot olarak yasal düzenleme yapılır. Biz buna ilişkin çalışmalarımızı yapıp, üniversitelerimizden, ilgili odalardan, bilişim uzmanlarından da görüş alıp, bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.