Yeniden Refah Partisi'nden Kayseri'ye yerel seçim hamlesi

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Suat Kılıç Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yeniden Refah Partisi'nden Kayseri'ye yerel seçim hamlesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve beraberindeki heyet Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler hakkında partisinin nasıl bir yol izleyeceğini aktardı.

‘Aday belirleme çalışmalarımıza da hız kazandırdık’

Kılıç, yaptığı konuşmada yerel seçimlerde kendi adayları ile ilerleyeceğinin alrını çizerek şöyle dedi;  ‘Yeniden Refah Partisi bildiğiniz gibi Türkiye genelinde seçimlere, bütün illere, illerde Kendi adaylarıyla girme kararlılığını ifade etti. 81 ilimizde ve 922 ilçemizde Yeniden Refah Partisi olarak seçim yarışına kendi adaylarımızla katılma kararlılığımızı yaz aylarından bu yana seslendirdik, seslendirmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla aday belirleme çalışmalarımıza da hız kazandırmış durumdayız. Yozgat, Sivas illerimizden Kayseri'ye gelmiş bulunuyorum. Kayseri'de de inşallah Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı ve merkez ilçelerdeki belediye başkan adaylarımızı belirleyerek Kayseri'den dönmüş olmayı, en azından aday belirlemeye yönelik yeterli bir Bilgi akışıyla ve veri tabanıyla Ankara'ya dönmüş olmayı temenni ediyorum. Kayseri Milli Görüş hareketinin geçmişten bu yana çok iddialı olduğu bir şehir. Seksenli yıllardan itibaren yükselen oy grafiğimiz var. Doksanlı yıllarda bunun büyük ölçüde semerilerini aldık. Gerek yere Yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde siyasi hareketimizin tarihsel çizgisi Kayseri'de büyük başarılara imza attı. 1991’de ittifak halinde girilen milletvekili seçimleri hatırlanacaktır. Refah Partisi Milliyetçi Çalışma Partisi ıslahatçı Demokrasi Partisi'nin liste Kayseri'de milletvekilliği seçimini yedi sıfır kazandı. O günden bu yana da Kayseri deyim yerindeyse siyasi çizgimizin adeta İç Anadolu'daki kalesi olarak her geçen gün siyasi performansını arttırmaya devam etti. 30 Mart 2024 yerel seçimleri için de Kayseri'de ve ilçelerinde iddiamızı bir kere daha ifade ediyorum.’

‘Yerel seçimlere yönelik bir ittifak söz konusu değil’

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine de değinen Kılıç; ‘Türkiye'nin bugün gelinen nokta itibarıyla sosyal grafikleri, ekonomik grafikleri maalesef önceki yıllar daha kötü bir performans sergilemektedir. Açıklanan aylık enflasyon düşük gibi görünüyor ama son bir yılın enflasyonu yüzde 65 düzeyinde. Enflasyonun 2024 Mayıs ayında en üst düzeye çıkması ve pik yapması bekleniyor. Pik yapması düzeyde Merkez Bankası Başkanı'na göre enflasyonun çıkacağı rakam yüzde 75. Asgari ücrete 50 oranında bir artış yapıldı. Fakat bu gece kötü haberi, akaryakıt istasyonlarından aldık. Akaryakıta litre başına Yaklaşık 3 lira ilave ÖTV getirildi. Ve akaryakıt tüm kategorilerde yeniden kırk lira sınırının üzerine çıktı. Akaryakıta gelen bu ilave ÖTV iğneden ipliğe portakaldan patatese, tüm tüketim mallarına ve harcamalarına en az yüzde sekiz on oranında zam olarak yansıyacaktır. Ulaşım giderleri, navlon harcamaları tamamen akaryakıta paralel gelişmektedir. Enflasyon yüksek. Faizler her geçen gün yükseliyor. Yükselen faizlerden insanlarımızın ne krediye dayalı konut alma hayali ne krediye dayalı otomobil alma hayali kalmadı’ ifadelerine yer verdi.

‘Nisan sürprizimiz nisan ayında!’

31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerde aday adaylarının gayret ederek çalışmaları gerektiğini belirten kılıç; ‘Seçimin Türkiye genelinde sürpriz birçok il ve ilçemizde ise favori partisi durumundayız. Dolayısıyla aday adaylarımızdan çalışmalarını çok gayret etmelerini, teşkilatlarımızın da adaylarımızı kazanacağını bilerek belirlemelerini ve desteklemelerini istiyoruz. 31 Mart gecesinin topluma ve yorumculara göre medyaya göre sürpriz partisi bize çığ gibi büyümekte ve gelmekte olan partisi yeniden Refah Partisi'dir. Bu gerçeği bir kere de Kayseri'de ifade ediyorum. Yani bugün Türkiye'de Belediyeleri çoğunlukla elinde bulunduran partilere bir Nisan sürprizimiz 31 Mart gecesinden itibaren kapıdadır’ dedi.