Yeni virüs yolda: Yetkililer endişeli!

Geçtiğimiz yıllarda küresel çapta etkisini gösteren koronavirüs, Türkiye'de de yankı uyandırmış binlerce kişi bu virüsten hayatını kaybetmişti. Şimdi ise dünya genelinde endişe yaratan pnömoni isimli gizemli bir virüs daha çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Yeni virüs yolda: Yetkililer endişeli!

Pnömoni virüsü, başta Çin ve Hindistan olmak üzere birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Virüsün, şimdi de Danimarka ve Hollanda'da tespit edilmesiyle birlikte, uluslararası sağlık otoriteleri ve bilim dünyası tedbirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Çin ve Hindistan'daki vaka sayıları hızla artarken, virüsün Avrupa'ya da sıçradığına dair belirtiler giderek güçleniyor. Danimarka ve Hollanda'da görülen ilk vakalar, bölge genelinde endişe ve korkuya neden olurken, yetkililer salgının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor.

Danimarka ve Hollanda’da yetkililer virüsün yayıldığını doğruladı. Bu kapsamda virüsün 5-14 yaş aralığındaki çocukları etkilediğini belirtti.  

İşte gizemli virüsün belirtileri!

Virüsün hızla yayılmasının ardından belirtileri ise dikkat çekti. Hastalığın en önemli semptomları arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve kalıcı öksürük yer alıyor.

Bilim insanları, virüsün kökeni, bulaşma yolları ve etkileri konusunda araştırmalarını derinleştirirken, tedavi çalışmaları hız kazandı. Uzmanlar, halkın hijyen kurallarına uymasını, maske kullanımını artırmasını ve belirtiler gösteren kişilerin hemen sağlık kuruluşlarına başvurmasını önemle vurguluyor.

Son Dakika haber sitesinde yer alan bilgiye göre, Danimarka ayrıca, Statens Serum Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacıları Hanne-Dorthe Emborg'un belirttiği gibi, beş hafta içinde bu miktarın üç katı artışla 168'den 541'e çıktığını bildirdi: 'Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı arttı önemli ölçüde ve artık normalden çok daha fazla vaka görüyoruz ve ülke genelinde yaygın bir enfeksiyon var.' denildi.