Yeni evleneceklere sağlanacak destek Resmi Gazete'de yayımlandı

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun'un, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yeni evleneceklere sağlanacak destek de yürürlüğe girdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yeni evleneceklere sağlanacak destek Resmi Gazete'de yayımlandı

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun’un, Resmi gazete’de yayımlanmasıyla yeni evleneceklere sağlanacak destek de yürürlüğe girdi. Fon kapsamında yeni evlenecek kişilere 150 bin TL faizsiz kredi verilecek.

Kanuna göre; ‘Aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması, yönetilmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması için’ 5 kişiden oluşan yönetim kurulu oluşturulacak.

Yönetim Kurulu; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı’ndan oluşacak.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi ardından kabul edilerek yürürlüğe girdi. Aile ve Destek Fonu kapsamında verilecek olan 2 yıl geri ödemesiz, 4 yıl geri ödeme şartı bulunan kredi miktarı 150 bin TL olacak.

Resmi Gazete’de evlilik kredisinin detaylarına yer verilmezken, evlilik kredisi almak isteyen çiftler tarafından kredinin ne zaman verileceği merakla bekleniyor.

Aile ve Gençlik Fonu'na buradan ulaşabilirsiniz.