Yazın Serinlemek İsteyenler Buraya Akın Edecek!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bulunan Göl Değirmeni yaz aylarında piknikçilerin sıkça uğrak yeri haline geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yazın Serinlemek İsteyenler Buraya Akın Edecek!

Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı İmamkullu Mahallesi sınırlarında bulunan Göl Değirmeni mevkisinde, yılın dört mevsiminde yer altından yeryüzüne soğuk su kaynağı akmasıyla dikkat çekiyor. Bu doğa harikası, özellikle yaz aylarında piknikçilerin sıkça uğrak yeri haline geliyor.

Yazın Serinlemek İsteyenler Buraya Akın Edecek!

İçerisinde bulunan gölette yer altından gelen -10 derece soğuk suyun kaynamasıyla turkuaz rengi ve akvaryum yapısıyla görsel bir şölen sunan Göl Değirmeni, bölgenin gözde mekanları arasında yer alıyor. Bu doğa harikası turizm açısından büyük önem taşıyor.

Göl Değirmeni'nden çıkan soğuk suyun Zamantı Irmağı'na döküldüğünü aktaran Karasu, bu özel mekanın özellikle yaz aylarında çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldiğini ifade etti. Göl Değirmeni'nin doğal güzelliği ve serin sularıyla sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için ideal bir kaçış noktası olduğu söylenebilir.