Rıfat Açıkgöz

YAŞASIN KARDEŞLİK

Rıfat Açıkgöz

Geç de olsa depremden büyük zarar gören Maraş’ın Elbistan ilçesine geçtiğimiz cumartesi günü bir gezi yapma imkânı buldum.
Talas Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafından organize edilen gezi sırasında Kayseri belediyelerinin Elbistan’da yaptığı konteyner çarşıları gezdik ve Talas belediyesinin yaptığı yaşam konteyner kendin açılış törenine katıldık.
    Cenabı Allah bir daha öyle bir deprem yaşatmasın ama depremin şehirleri ne hale getirdiğini canlı canlı görmek insanın ruhunu ürpertiyor. 
Bunun la birlikte de Müslüman Türk Milletindeki kardeşlik duygusunun ne kadar güçlü ve ulvi bir duygu olduğunu daha kolay anlama imkânına kavuşturuyor.
     Maraş depreminin ardından ilk günün erken saatlerinde hareke geçen Türk Milleti yaraların sarılmasında büyük bir gayret göstermiş hele Kayseri Belediyelerinin gayretleri ve yaptıkları işler daha da takdire şayan bir davranıştır.
Deprem bölgesinde büyük zarar gören Maraş Elbistan’da başta Kayseri Büyükşehir belediyesi olmak üzere, Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyeleri kısa zamanda birer konteyner çarşı ve Yaşam merkezleri kurup depremzedelerin hizmetine sunmuşlar.
    Biz önce Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı çarşıyı geçme imkânı bulduk. Çarşıya vardığımız sırada çok şiddetli yağmur yağıyordu bunun için çarşı sokakları biraz su toplamış ve bazı konteyner dükkânların aktığı yolunda da şikâyetler kulağımıza gelmedi değil. Ama her şeye rağmen bu işte büyük bir başarı elde edildiğini gördüm
   Melikgazi ve Kocasinan Belediyelerinin yaptığı konteyner çarşılarda normal ve takdire şayan bir hüviyete kavuşmuştur.      Ama Talas Belediyesi'nin yaptırdığı ve adına yaşam kent dediği çarşı kelimenin tam anlamıyla dört dörtlük olmuştur. Geziye katılan bütün gazeteci arkadaşların takdirini toplamıştır. 
Ben de bir vatandaş ve gazeteci olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
İşte kardeşlik budur.
Düşenin yardımına koşmak elinden tutup ayağa kaldırmaktır.
Elinden ne geliyorsa yardıma muhtaç olan kardeşine yardımda bulunmaktır.
Tüm Türk halkı bunun ziyadesiyle yaptı ama Kayseri halkı ve bürokratları daha da fazlasını yapmaya çalışmışlar ve yapmışlardır.
    Cenabı Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın kardeşliğimizi daim etsin ve daha da pekiştirip kıyamete kadar kopmayacak bir bağ olmasını sağlasın.

Şimdi şairliğimi konuşturup bin kaç dörtlükle yazıma son vermek istiyorum.

Deprem yıktı şehirleri köyleri
İmar etti Kayseri’nin beyleri
Böyle bir kara gün gelmesin geri
Bizi afetlerden koru Allah’ım.

Güç kuvvet ver vatandaşa devlete
Yapılan ortada gerek yok mete
Kardeşlik ruhu var her şeyden öte
Bu milleti zelil etme Allah’ım.

Yardımlar ulaştı yüzlerce köye
Kimi gitti kardeşini görmeye
Şükrederiz senden gelen her şeye
Bu aziz milleti koru Allah’ım.

Yıkılan şehirler-köyler kuruldu yine
Güç kuvvet ver tüm emeği geçene
Rahmet eyle bu dünyadan göçen e
Bir daha felaket verme Allah’ım.

Elinden gelinleri yapmıştır herkes
Mükemmel Talas’ın kurduğu merkez
Elbistan halkına oldu bir nefes
Bu millete güç kuvvet ver Allah’ım.

Bu millet hayatta çekmesin yokluk
Yaşasın kardeşlik var olsun dostluk
Senin hazinde var bereket bolluk
Onu bizden esirgeme Allah’ım.

Yazarın Diğer Yazıları