Rıfat Açıkgöz

GELDİ SIRA ZAMANI

Rıfat Açıkgöz

14 MAYIS Milletvekilliği seçimleri için siyasi partilere müracaat edip milletvekili aday adayı olma süresi aşağı yukarı bütün partilerde bugün yarın sona erecek.

   Siyasi partilere müracaat edenlerin listesine baktığımız zaman bilhassa iktidar partisi Ak Parti de Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP de sayı biraz fazla gibi görünüyor.

Millet ittifakının mecliste gurubu bulunan iki partisi CHP ve İyi Parti de sayı diğerlerinden yüksek görünüyor.

    Ancak kanun gereği ve içinde bulunduğumuz durum gereği ittifak ortakları 81 ilin yarısında ortak liste çıkarma hakkına sahipler.

Bugüne kadarda hangi parti hangi ilde seçime ortak liste ile gidecek bu henüz belli değil.

Bunun içinde partilerin listesinde kimin yer alacağı konusunda kesin bir şey söylemekte mümkün değil.

    Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin büyükşehirlerde ortak liste çıkarma konusunda anlaşmaya varıldığı bertiliyor. Millet ittifakının kaçık ortaklarının bazı adaylarının ise CHP listesinden girmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Her şeye rağmen bu sıralamadan tahmin yürütmek pek kolay olmayacak.

Çünkü partiler ortak liste çıkaracak olursa o listede yer alacak isimler üzerinde de ortak mutabakata varmak gerekiyor.

Her ne kadar parti yönetimleri bu konuda yetkili olsalar da ortak listede anlaşabilecek ve seçilebilecek isimlerin üzerinde durulması kaçınılmaz bir gerçektir.

    Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının geçtiğimiz gün PKK nın siyasi uzantısı HDP ile görüşmesi bazı şeyleri değiştirmesi beklense de şimdilik ses çıkaran olmadı. Şayet Akşener veya kurmayları bu konuda yeni bir karara varırlarsa işler daha karışacaktır.

   Ama sonuç her ne olursa olsun aday adayları birkaç gün yüksek derecede heyecan yaşayıp milletvekili aday listesinde sıra almayı bekleyeceklerdir.

   Neticede aday adaylığına başvurmak için süre bitti sayılır. Bakalım sıralamaya kimler girecek hangi parti seçime nasıl girecek bekleyip göreceğiz.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları