Muhammed Kösedağ

Zihniyet meselesi…

Muhammed Kösedağ

Gün geçmiyor ki, adı ‘Süper’ olan ancak taşıdığı bu sıfatı yansıtıp yansıtamadığını sorguladığımız 'Süper Ligimiz'de bir kez daha kaos yaşanmasın. 

Bilindiği üzere son olarak Ankaragücü – Rize maçında hakeme yönelik şiddet olayı patlak verdi. Bu ülkede birçok büyük olay yaşandı, hepsi unutuldu gitti. Bu olay da birkaç gün konuşulur, ardından yine unutulur.

Zira olayın yaşandığı ilk günkü söylemlerle, 2 gün sonra eylemlerin birbirine ne kadar tezat olduğunu gördük tasdik ettik.

İlk gün asanlar kesenler, daha 2 gün geçmeden yine normal hayata geri döndü. Çünkü öyle olması gerekiyor. Hayat devam ediyor…

Ancak bu olaylara kalıcı çözümlerin de mutlaka getirilmesi gerekiyor.

Yaşanan olayların ardından kısa süreli tepkilerle geçiştirilen bu tür durumların, sadece birkaç gün konuşulup unutulması, sistematik sorunların çözülmediğini gösterir.

Ancak ülkede geçmiş yıllarda birçok olay yaşandı ve hepsi unutuldu. Bu da birkaç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edilir. Hakemler yine maçları yönetmeye devam eder, TV ekranlarından yine hakemler hedef gösterilerek eleştirilmeye başlanır. 

Ama en komik olan da hakemleri yerden yere vuran isimlerin, bu olaydan sonra ‘sütten çıkmış ak kaşık’ gibi açıklama yapmaları… 

Faruk Koca’nın hakeme yumruk atması, sadece kendine ve Ankaragücü kulübüne zarar verdi. 
Dediğim gibi lig yine bir şekilde devam edecek. Çünkü milyon dolarların döndüğü piyasada bu çarkın da dönmesi lazım... 

Maça çıkmayan hakemler de bu işten ekmek kazanıyor. Onlar da kısa zamanda düdüklerini yeniden ellerine alırlar…

Bu ülkede bir şeyler kolay kolay değişmez. Zihniyet değişmediği sürece…

Yazarın Diğer Yazıları