Muhammed Kösedağ

Destek Şart!

Muhammed Kösedağ

Son yıllarda hasret kalmıştık. Nihayet bu sezon beklentiler son buldu. Sonunda Kayserispor dışında bir profesyonel takım daha kazandırdık profesyonel futbol camiasına…
Bu gerçekten çok önemli… Sadece Kayserispor ile yetinmeden diğer takımlarımızın üst seviyede futbol oynuyor olması mutluluk verici. Bu sayının daha da artması en büyük temennimiz. Kayseri futbol sektörünün hem imkanlar hem de nüfus olarak beklentilerin çok çok gerisinde kaldığı, yıllardır bilinen bir gerçek. Talasgücü Belediyespor bu zinciri kırdı. Artık devamının gelmesi gerekiyor.
Kayseri’de futbolseverlerin Kayserispor dışında da takip ettiği destek verdiği bir takım olması şarttı. Şimdi Talasgücü Belediyespor 3. Lig’de boy gösteriyor. İlk galibiyetini de geçen hafta sonu aldı.
Sezona Tarsus İdmanyurdu yenilgisiyle başlayan Talasgücü, pazar günü konuk ettiği Mardin 1969 spor’u 2-0 yenerek 3. Lig tarihindeki ilk galibiyetini almış oldu.
Maçı Dış Saha’da takip ettik. Orada dikkat çeken bir konu vardı. O da tribünlerin boş olması… 
Pazar günü ve makul bir saatte Kayseri’nin profesyonel bir takımının maçı var ancak tribünlerin yarıdan fazlası boş. Bu takımı Kayseri’nin sahiplenmesi gerekiyor. 3. Lig’e çıkınca iş bitmiyor. Her şey bu saatten sonra başlıyor. Takımımızı benimsememiz, takip edip destek vermemiz gerekiyor. Bir Erciyesspor örneği var ki, Süper Lig’den amatöre kadar paraşütsüz düştü ve sonra da yok oldu gitti. Oralara çıkmak ne kadar zorsa düşmek de o kadar kolay. 
Talasgücü Belediyespor’u bir Kayserispor gibi, bu şehrin takımı olduğunu unutmadan destek verelim. TFF’nin de yayın şartları gereği bu müsabakaları herkes yayınlayamıyor. Bu konuda da istişareler yapılıp, müsabakaların en azından canlı yayınla verilmesi ve stada gidemeyen sporseverler için de kolaylık sağlanması gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları