Kemal Yavuz

Kurana Göre Kıyamet Alametleri Var Mıdır?

Kemal Yavuz

İnsanlardaki merak fıtri olduğu için, Resulümüz zamanında ki insanlar da Resulümüze kıyametle ilgili soru sormuşlar. Soruya cevabı Allah Kuranla veriyor, 7/Araf 187 ‘Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: Kıyametin bilgisi sadece Rabbimin katındadır. Kıyametin vaktini Allahtan başkası açıklayamaz. O göklerde ve yerde çok ağır bir olaydır ve o size ansızın gelecektir. Sanki sen kıyametin bilgisini elde etmen mümkünmüş gibi sana soruyorlar. De ki: Kıyametin bilgisi sadece Allaha mahsustur, ama insanların çoğu bu gerçeği bilmezler.’ 33/Ahzap 63 ‘İnsanlar sana kıyametin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: Kıyametin bilgisi sadece Allah katındadır. Hem sen nereden bileceksin beklide kıyamet çok yakındır.’  

41/Fussilet 47 ‘Kıyametin ne zaman kopacağının bilgisi yalnızca Allahın bileceği bir iştir. Çünkü Allahın bilgisi dışında ne bir meyve kabuğundan çıkabilir, ne de bir dişi hamile kalabilir, ne de doğurabilir. Ogün Allah onlara, hani nerede benim ortaklarım diye seslendiğinde onlar: İtiraf etmemiz gerekir ki, senin ortakların olduğunu kabul edecek bizden kimse yok derler.’  79/Naziat 42 ‘Onlar sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar.’ Naziat 43 ‘Sen nerede kıyametin vaktini bilmek nerede?’ Naziat 44 ‘Çünkü kıyametin nihai bilgisi sadece Rabbine aittir.’ 

Bu ve benzeri ayetleri okuyup anlayan, ben Müslüman’ım diyenlerin kalbinde kuşku kalır mı? Tüm çağlara cevap vermektedir. Hem Resulümüz bu ve benzeri ayetleri okuyup tebliğ edecek, sonrada kıyametle ilgili hadisler söyleyecek. Bu Resulümüze iftira, ihanet ve suç atmaktır. Uydurdukları hurafe bilgileri peygamber söylemiş gibi söyleyip insanları inkâra sürüklemekte bir sakınca görmüyorlar, görmüyorlar çünkü hala Allaha, Kurana, Resulümüze karşı ayak direyip, tam zıddını yaparak, kıyametle ilgili söylemlerini devam ettiriyorlar. Eğer bilmiyorlar ise bu ayetleri hatırlatıp okumaların ve düşünmelerini tavsiye ederiz. Ne kadar kıyamet ve alametleriyle ilgili söz, hadis ve söylem varsa hiçbirinin Kurana uygunluğu yoktur. 

Rivayete göre, kıyametle ilgili soru soran birilerine, ‘ Kıyamet için ne hazırladınız diye cevap verir.’  Bizler Müslüman olarak kıyametin zamanıyla ilgili önümüze konan hurafe uydurmalara değil Allaha, Resulümüzün bizlere tebliğ ettiği, Kurana uyarsak ahretimizi kazanmış oluruz. Aksi halde ahretimizin kaybedilmesine sebep olacaktır. Resulümüz adına bol, bol hadis uydurup piyasaya sürerek, Müslümanları ve insanları kandıranlar, ahrette hesabını Allaha verecekler. Resulümüze, iftira ile söyletilen hadisleri, Resulümüz söyler mi? diye niçin düşünmüyoruz. 

Ayrıca İsa Mesih’in tekrar dünyaya gelecek iddiasıdır. Cevap Kuranda 5/Maide 116 ‘Allah ey Meryem oğlu İsa Allahın yanında beni ve annemi tanrı ilan edin diye sen mi söyledin, dediği zaman İsa şöyle cevap verdi. Haşa rabbim seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz...’ Maide 117  ‘Sen bana neyi emrettiysen, ben onlara söyledim. Sizin de benim de sahibimiz yalnız Allaha kulluk edin dedim. Ben aralarında bulunduğum sürece onlar üzerinde kontrolcü ben idim. Sen beni vefat ettirip, ölünce, onlar üzerinde gözetleyici sen oldun. Her şeye ta baştan beri şahit olan sadece sensin.’ İsa ölmüş gelmeyecek, İsa da, Musa da, Muhammed a.s lar da gelse, biz hidayeti istemedikçe onlar bizi hidayete ulaştıramazlar. Hidayet istiyorsak, Kuran ortada emirlerine uyalım.            

Yorumlar 1
Unutmayan vatandaş 20 Haziran 2024 10:02

Peygamber efendimiz kıyametin saatini söylemiyor bir takım alametlerini söylüyor hatta Cebrail efendimize kıyamet ne zamandır diye sorduğunda sorulanda sorun gibi ne zaman kopacağını bilmiyor deyip bur takım alametlerini söylüyor.

Yazarın Diğer Yazıları