Yatırım yapacaklar dikkat! Altın fiyatları sert düştü...

Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatları düşüşte... FED faiz artışına devam mesajı verirken, önümüzdeki yıl yapılacak faiz indirimlerinin beklenenden daha düşük olacağı inancını artırdı. Faizin yüzde 7'lere çıkması beklenirlen, altın FED'in baskısıyla kritik bir düşüş yaşıyor. Altın ve ons altın bu haftaya nasıl başladı?

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın fiyatları sert düştü...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatları düşüşte...FED’in daha fazla faiz artışı yapacağı beklentisi doları güçlendirip, altının düşmesine yol açıyor. FED faiz artışına devam mesajı verirken, önümüzdeki yıl yapılacak faiz indirimlerinin beklenenden daha düşük olacağı inancını yükseltti. Enflasyonun yüksek kalması durumunda faiz artışına devam edileceği beklenirken yüzde 7’lere çıkarılabileceği öngörülüyor.

Paratic'in haberine göre altın fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandı ancak petrol fiyatlarının yükselişe geçmesi ve uzmanların yukarı yönlü beklentileri enflasyonun bir süre daha yüksek seyredeceği düşüncesini arttırdı.

Çin’de petrol talebinde güçlü artış olduğu açığa çıktı. Artan talep petrol fiyatlarını yükseltirken, bu durum enflasyonda artışında bir göstergesi halini alıyor.

FED'in faiz artışı altını düşürüyor!

FED’in daha fazla faiz artışı yapacağı beklentisi doları güçlendirip, altının düşmesine yol açıyor.

Bu yılın başında 1830 dolar seviyelerinden başlayan ons altın, Mayıs ayında 2078 dolara kadar yükseliş grafiği kaydetti. Bu seviyenin ardından aşağı yönlü biçimde ekonomik ve jeopolitik gelişmelerle zayıf seyir izledi.

FED’in bu yıl içinde bir faiz artışı mesajı daha vermesi dolar endeksinin güçlü yükselişine neden oldu. Faizin bu artışı da altının düşüşüne neden oldu.

Ons altın yeni haftaya yüzde 0,3 değer kaybederek başladı. 1842 dolara kadar düşen ons altın Mart ayından bugüne en düşük seviyesini gördü.

Haftalık ve aylık kayıpları yüzde 4’ün üzerini görecek olarak yorumlanıyor. Yıllık bazda ise yüzde 11 oranında değer artırımı oldu.

Gözler ABD tarım dışı istihdam verilerinde... Bu hafta açıklanacak veriler ışığında altın yatırımcılarının yakından takip ettiği verilere göre toparlanma ya da düşüşlerin hızlanması söz konusu olabilir.

Geçtiğimiz haftayı bin 627 lirada kapatan gram altın bu sabah güne ve yeni haftaya bin 624 liradan işlem görerek başladı.