Yarın Forum'da Toplanıyorlar – Bakın Neden?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne karşı çıkan eğitimciler ve veliler, Müfredatı Geri Çekin Platformu eşliğinde yarın bir araya geliyorlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yarın Forum'da Toplanıyorlar – Bakın Neden?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımlarıyla açıklanan Türkiye’nin yeni müfredatı ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne eğitimcilerden, vatandaşlardan ve velilerden tepkiler büyüyor. 

Yeni müfredata karşı seslerini duyurmak ve tepkilerini dile getirmek isteyen bazı kesimler, Kayseri’de de şubesi bulunan ‘Müfredatı Geri Çekin Platformu ’adı altında birleştiler. 

Platform üyeleri ülke genelinde, eş zamanlı olarak, kent meydanlarında toplanarak seslerini yetkililere duyurmayı amaçlıyorlar. 

Bu kapsamda, Kayseri platform üyeleri 11 Haziran (yarın) saat 18.00 de Forum AVM önünde bir araya gelerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyecek ve ardında da bir basın açıklaması gerçekleştirecekler. 

Müfredatı Geri Çekin Platformu tarafından yapılan duyuruda, ‘Bizler, çocuklarımızın haklarına, emeklerine ve geleceğine sahip çıkmak, bu müfredat değişikliğinin geri alınması talebimizi daha güçlü ifade etmek için çocuklarımızı 11 Haziran 2024 tarihinde okula göndermeyeceğiz. Bakanlığın önünden ve kent meydanlarından ‘Uyarıyoruz, bilim dışı müfredatı reddediyoruz, geri çekin’ çağrısında bulunacağız’ denildi.

Müfredatı Geri Çekin Platformu’nda yer alan kurum ve kuruluşlar şöyle;

  • Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)
  • Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikalar
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)