Yalçın'ın gönlü razı olmadı

Haber: Ekrem NAZLI – Talas Belediyesi Talas'ta uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrenciler için 'tabletler bizden' hizmeti başlattı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, 'Hiçbir çocuğumuzun hiçbir öğrencimizin eğitimden uzak kalmasına gönlümüz razı olmaz' diyerek, ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet vermeye başladı.

Yalçın'ın gönlü razı olmadı

Talas Belediyesi, pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin başlamasıyla, uzaktan eğitime erişmede sorun yaşayan öğrencilere destek olmaya başladı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Pandemi süreciyle birlikte uzaktan eğitim dönemi de başlamış oldu. Devletimiz bütün imkanlarıyla eğitim öğretimin yanında ve sizlere yetişmeye gayret ediyor. Biz de bir katkı olsun diye Talas’ta oturan, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimize tablet hediyesinde bulunmaya çalıştık” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte listeleri hazırladıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Bugün itibariyle sizin başvurularınızı bekliyoruz. Sevgili gençler, hiçbir çocuğumuzun hiçbir öğrencimizin eğitimden uzak kalmasına gönlümüz razı olmaz. Onun için siz yeter ki çalışın diğer imkanlar bizden diyoruz. Ben uzun süredir belediyeciliğin içerisindeyim ama her gün belediyelerle, belediyecilikle alakalı vatandaşlarımızın mutluluğuna giden yolları kolaylaştıracak kitaplar okuyorum. Demek istediğim şu; öğrenmenin yoktur siz yeter ki çalışın. 7/24 kütüphaneyi de önümüzdeki günlerde açacağız inşallah sizin emrinizde olacak, 7/24 365 gün hazır olacak. Bundan sonra da her hafta okuduğum bir kitabı sizinle paylaşacağım ve size tanıtacağım. Başta bugün yüz yüze eğitime başlayan olmak üzere bütün öğrencilerimize öğretmenlerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyorum. Sizi gözünüzden ve gönlünüzden öpüyorum” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda Talas’ta uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrencilerin tabletleri Talas Belediyesince karşılanacak. Söz konusu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar bugünden itibaren saat 09.00-18:00 arasında 0534 377 85 55-0533 151 24 68 numaralardan yetkililere ulaşabilecek. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrencilere tabletleri, Ekimi ayı başında teslim edilecek.