Yakın zamanda deprem olacak mı? Uzmanı açıkladı!

Evsen, 'Yakın zamanda deprem olacak mı?' başlığıyla bir paylaşım yaptı. 

Yakın zamanda deprem olacak mı? Uzmanı açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında vatandaşlar, ‘Bizim bulunduğumuz şehirde deprem olacak mı?’ sorusunu sıkça soruyor. Gerek Yer bilim uzmanları, gerek deprem uzmanları sosyal medya hesaplarından meraklı sorulara bilgilendirme maksatlı yanıt veriyor. 
Kayseri Jeoloji Mühendisi ve deprem uzmanı Adnan Evsen, “Yakın zamanda deprem olacak mı?” başlığıyla bir paylaşım yaptı. 
Evsen, vatandaşın sorularına toplu mesaj vermeye devam edeceğinin altını çizerek, “Gün içinde onlarca soru geliyor. Bu soruları tek tek cevaplamam imkansız gibi gözüküyor. Ancak bu soruları gruplandırarak cevap verebilirim. Soru şu; Yakın bir zamanda deprem olacak mı? Biz yerbilimciler deprem ile ilgili şu üç soruya cevap veremiyoruz. Deprem nerede olacak? Deprem hangi büyüklükte olacak? Deprem hangi saat diliminde olacak? Bu üç sorunun cevabı maalesef yok. Bu sorulara sadece Türkiye değil, Avrupa ülkeleri, ABD ve Japonya gibi ülkelerde cevap veremiyor. Bu soruların cevabını biliyorum diye iddia edenler sizlere hikaye anlatıyor demektir. İnanıp inanmamak size aittir. Ama ben inanmıyorum. Bilim de bunu öngörüyor. Sorulara topluca cevaplar devam edecek.“ ifadelerini kullandı.
 

Yakın zamanda deprem olacak mı? Uzmanı açıkladı!