Yahyalı'da yıkım tepkisi

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Yahyalı 'da, istimlak süreci tamamlanmamış ve içinde insanların yaşadığı evleri baskın yaparcasına yıkmaya kalkıştı. Karşılarında iş makinelerini görünce büyük şaşkınlık yaşayan ev sahipleri kanunsuz yıkım güçlükle durdururken, olay ilçede büyük öfkeye neden oldu.

Yahyalı'da yıkım tepkisi

YARGI SÜRECİ TAMAMLANMADI

Olay geçtiğimiz gün Yahyalı İlçesi’nde Develi-Yeşilhisar Karayolu mevkiinde yaşandı. Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından bu bölgede yapımı planlanan karayolu için bölgedeki bazı evlerin istimlak edilmesi için daha önce yasal süreç başlatıldı. Bu bölgede yaşayan vatandaşlar ile Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü arasında bu nedenle karşılıklı davalar açıldı. Konuyla ilgili yargı ise henüz tamamlanmadı. Vatandaşlar mahkemeden çıkacak kararı beklerken, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü evleri yıkmak için harekete geçti.

VATANDAŞ ÖFKELİ

Karayolları 6. Bölge Müdürü Erhan Özkaya’nın talimatı ile geçen Cuma günü mesai saatine az bir zaman kala bölgeye kepçe, dozer ve iş makineleri yönlendirildi. İçinde sahiplerinin yaşadığı evleri yıkmaya kalkışan iş makineleri, mahalle sakinlerinin yoğun çabaları sonucu güçlükle durdurulabildi. Olayın duyulması üzerine Yahyalı halkı, henüz yargı süreci tamamlanmadan ve vatandaşlara hiçbir yasal bildirim yapılmadan yapılan yıkıma büyük tepki gösterdi.

VATANDAŞ: "BİZE TEBLİGAT YAPILMADI"

Vatandaşlar, hali hazırda konut olarak kullanılan ve içinde sahiplerinin yaşadığı evlerin, hiçbir tebligat yapılmadığını ve yasal süreç tamamlanmadan yıkılmaya kalkışılmasının iyi niyetli bir girişim olmadığını söyledi. Karayolları 6. Bölge Müdürü Erhan Özkaya’dan talimat alarak geldiklerini belirten yıkım ekiplerine uzun süre dil döken vatandaşlar, “Mesai bitiminde apar topar ve öncesinde hiçbir bildirim yapılmadan evlerin yıkılacağını, ağaçların kesileceğini söylediler. Yetkililere ulaşmaya çalıştık. Yıkmaya çalıştıkları evlerin yanında mezarlık bulunuyor. Mezarlığı kaldırmadan, ağaçları kesmeden zaten bu evlerin yıkılmasının bir anlamı yok. Israrla ve acele bir biçimde yıkımı yapmak istediler. Hukuk devletinde böyle bir uygulama nasıl olabilir? Dava sonucu beklenmeden, herhangi bir kamulaştırma işlemi gerçekleştirilmeden ve herhangi bir bildirim yapılmadan resmi bir kurum nasıl böyle bir uygulamaya kalkışabilir? Bunu anlamak mümkün değil.” diyerek olaya tepki gösterdi.

İLK KEZ OLMUYOR

Vatandaşlar ayrıca, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’ne Erhan Özkaya’nın atanmasından sonra kurumda başka bazı olumsuz gelişmenin de yaşandığını iddia etti.

Haber Merkezi