Yahyalı'daki bu gizemli yerden haberiniz var mı?

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi, Kapuzbaşı Şelaleleri ile akıllara kazındı. Ancak ilçede öyle efsanelerle dolu bir yer var ki bu haberi okuyanlar orayı görmek için sabırsızlanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yahyalı'daki bu gizemli yerden haberiniz var mı?

Kapuzbaşı Şelaleri ile yerli yabancı turistleri ağırlayan Yahyalı ilçesindeki Zebil mağarası çoğu Kayserili tarafından bilinmiyor. Mağaraya ait efsaneler ise oldukça dikkat çekiyor.

Sosyal medya hesabı ''Nasıl Gidicem'', Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Zebil Mağarası ile ilgili paylaşım yaptı. Paylaşımda yer alan bilgilere göre mağara ilk olarak altın para basılan bir darphaneymiş. Altın para basılan bu alanda patlama oluyor ve derinlerden su geliyor. Bu su da şelale olarak günümüzde hala dökülüyor.

İçerideki mağaranın sonuna hala ulaşan kimsenin olmadığı ve içeride dipsiz bir göl olduğu düşünülüyor. Kayserili gençler büyüklerinden duydukları kadarıyla, gölün ortasında altından bir beşik olduğunu anlatıyor. Beşiğe ulaşmak isteyenlerin ise başarılı olamadığı söyleniyor. Öyle ki gölün içerisine saklanan oklar beşiğe ulaşmak isteyenlere saplandığı ifade ediliyor. 

Yahyalı'daki bu gizemli yerden haberiniz var mı?

Söylenene göre eski zamanlarda içeriden gelen su miktarı arttığı zaman halk buraya gelip suya elek yaparak altın topluyormuş. Şelalenin döküldüğü yerde ise eski yabancı paraların çok fazla olduğu köyün gençleri tarafından dile getiriliyor.

Suya elek yapıp altın topluyorlarmış!

Önceden burada para basılıyormuş. Daha sonra bir patlama oluyor ve derinlerden su geliyor, su şelale olarak hala dökülüyor. İçerideki mağaranın sonuna ulaşan yok ve mağaranın içerisinde dipsiz bir göl olduğunu, gölün ortasında altından bir beşik olduğunu köyün gençleri anlatıyor, dedelerinden duydukları hikayelerden. Beşiğe ulaşmak isteyenlere başarılı olamamış. Çünkü gölün içerisine saklanan oklar ulaşmak isteyenlere alttan saplanıyormuş.

Eski zamanlarda, içeriden gelen su miktarı arttığı zaman halk buraya gelip suya elek yaparak altın topluyorlarmış. Şelalenin döküldüğü yerde eski yabancı paraların çok fazla olduğu köyün gençleri dedelerinden çok duymuşlar.

Yahyalı'daki bu gizemli yerden haberiniz var mı?

*Haberde kullanılan görüntüler ''doğacığım4'' sosyal medya hesabına aittir.