Yahyalı'da Sular Durulmuyor

Türkiye genelinde en çok oy aldığı ilçelerden biri olan Yahyalı'da son yerel seçimleri kıl payı kazanan AK Parti'de sular durulmuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Yahyalı'da Sular Durulmuyor

Türkiye genelinde en çok oy aldığı ilçelerden biri olan Yahyalı’da son yerel seçimleri kıl payı kazanan AK Parti’de sular durulmuyor. Bu tablonun ortaya çıkmasında en büyük pay İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek’e verilirken, eski teşkilat mensupları ve çok sayıda partilinin küstürüldüğü belirtiliyor.

Yahyalı'da Sular Durulmuyor

31 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti içerisinde ciddi bir muhasebe yapılmaya başlandı. Türkiye genelinde pek çok belediye kaybedilirken, bazı bölgelerde de diğer yerlerle kıyaslanmayacak derecede oy kaybı yaşandı.
20 yıldan fazladır AK Parti’nin kalesi olarak gösterilen Kayseri merkez ve ilçelerde de yaşanan oy kaybı herkesi şaşırttı. Buna karşın AK Parti Kayseri Büyükşehir ve merkez ilçeleri kazanmayı başardı. Ancak bazı ilçelerde ortaya çıkan durum, partilileri bile şok etti. Bu ilçelerin başında ise AK Parti’nin kalesi olarak görülen Yahyalı geliyor.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesi bugüne kadar yapılan seçimlerde AK Parti’nin Türkiye genelinde en çok oy aldığı illerin başında geliyordu. Bazı seçimlerde yüzde 80’in üzerine çıkan oylar, geride bıraktığımız 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 44’e kadar düştü. Seçimde ikinci olan Yeniden Refah Partisi’nin adayı ise yüzde 40’tan fazla oy aldı. AK Parti’nin adayı seçimi sadece 700 civarında oyla kazandı.

Yeniden Refah Partililer, seçimlerin tekrar edilmesi için itirazlarda bulunurken, seçimin galibinin kendileri olduğunu öne sürüyorlar. AK Parti kanadında ise bu oy kaybının nedenleri araştırılıyor.

AK Parti’nin Yahyalı ile ilgili yaptığı çalışmada, oy kaybının en önemli nedeni olarak Şubat ayında İlçe Başkanı olarak atanan Adem Sarıçiçek’in yanlış yönetim tarzı olduğunu gösteriyor. Sarıçiçek’in vatandaşları kucaklamak yerine küstürdüğü, eski partililerin partiye sırt çevirdiği ileri sürülüyor. Yönetim kurulu üyelerinin seçim çalışmalarına yeterince katılmadığı, ilçenin ileri gelenleri ile istişareler yapılmadığı ifade ediliyor.

Yahyalı'da Sular Durulmuyor

AK Parti’de oy kaybına uğrayan ilçelerden başlamak üzere teşkilatlarda bir yenileme olacağı belirtilirken, birkaç ay içerisinde sürecin tamamlanacağı vurgulanıyor. Değişecek teşkilatların başında ise Yahyalı İlçe Teşkilatının geldiği öğrenildi.