Yağışlar geliyor - Kış Lastiği Zorunluluğu Öne Çekildi

Yağışların gelmesiyle birlikte kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak sorusu çokça sorulmaya başlandı. Kış lastiği uygulaması öne mi çekildi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Yağışlar geliyor - Kış Lastiği Zorunluluğu Öne Çekildi

Kasım ayı sıcaklarının bitmesi ve yağışların başlamasıyla birlikte kış lastiği ne zaman takılacak sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Kimlere ve hangi araçlara zorunlu? Peki kış lastiği ne zaman takılacak? Kış lastiği uygulaması öne mi çekildi? 

Yağışlar geliyor - Kış Lastiği Zorunluluğu Öne Çekildi

Son günlerde havaların hızla soğuması ve yağışların artmasıyla birlikte kış lastiği uygulaması gündeme geldi. Kış lastiği uygulaması ticari araçlar için zorunlu olsa da şahsi araçlara da kış lastiği takılması uzmanlar tarafından öneriliyor. Yaz lastiğinin yeri iyi tutmadığı için şahsi araçlarda da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, kış lastiği takma takvimine uymaları gerektiğini söylüyor.

İstanbul'da Kış Lastiği Zorunluluğu Öne Çekildi

Her yıl 1 Aralık'ta zorunlu hale gelen kış lastiği uygulamasına ticari araçlar uymak zorunda. Bu yıl yağışların erken gelmesi ve meteorolojide alınan veriler sonucunda İstanbul'da ticari araçların kış lastiği uygulamasına geçmesi için tarih 25 Kasım olarak belirlendi. İstanbul Valiliğinin yaptığı bu açıklama sonucunda tüm ülkede 25 Kasım'a çekildiği düşünülse de İstanbul ve İstanbul'a yolculuk yapacak ticari araçlar için bu tarih zorunlu olacak.

Yağışlar geliyor - Kış Lastiği Zorunluluğu Öne Çekildi

İstanbul dışındaki illerde kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak.