WhatsApp yazışmalarınıza dikkat edin! Yargıtay'dan yeni karar çıktı

Adana'da meydana gelen ticaret davasında, Yargıtay WhatsApp yazışmalarıyla ilgili önemli bir karara imza attı. Alınan karar WhatsApp kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

WhatsApp yazışmalarınıza dikkat edin!  Yargıtay'dan yeni karar çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana'da görülen bir ticaret davasında Yargıtay, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Daha önce, WhatsApp yazışmaları tek başına delil olarak kabul edilmiyordu. Ancak bu kararla birlikte, WhatsApp yazışmaları da diğer deliller gibi değerlendirilebilecek.

Tek başına delil sayılacak

Ticaret davasında mahkemeye delil olarak sunulan whatsApp yazışmaları mahkeme kabul etmedi ve dava reddine karar verildi. Mahkeme alınan bu karar ise Yargıtay’a taşındı. Böylece Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının artık tek başına delil sayılabileceği emsal bir karara imza attı.

Yargıtay'ın bu kararıyla birlikte, dijital iletişimin hukuki süreçlerdeki konumu konusundaki tartışmaların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Türkiye genelindeki mahkemeler, dijital iletişim araçlarına olan güveni pekiştirmek adına benzer kararlar alabilir ve dijital delillerin hukuki geçerliliği konusunda bir standardı belirleyebilir.