Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Kayseri'nin Talas ilçesinden bulunan Durak Hava İlk-Ortaokulu'nda çocuklarını okutan bini aşkın veli, başka bir okula nakil iddiası ile neye uğradıklarını şaşırdı. İşin içinden çıkamadıklarını dile getiren veliler 'Çocuklarımız ne olacak?' diyerek isyan ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Kayseri’de Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde bulunan Durak Hava İlk-Ortaokulu’nda bini aşkın veli çocuklarının başka bir okula nakledileceğini öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Bu durumda yaklaşık bin 500 mağdur olacağını belirten veliler Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten de okul sözü aldıklarını dile getirerek okula ek bina ya da bulundukları bölgeye bir okul daha yapılmasını istiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Talas Mevlana Mahallesi’nde bulunan Durak Hava İlk-Ortaokulu’nun artık başka öğrencileri kabul edemeyeceği hatta birçok öğrenciyi başka bir okula nakil edeceği iddia edildi. 

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Okul müdürünün bu söylemine karşın tepkisini dile getiren veliler gerekli mercilere şikâyetlerini yaptığını dile getirdi. Ancak hiçbir yerden olumlu geri dönüş alamadıklarını aktaran veliler işin içinden çıkamadıklarını belirtiyor. 

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de buraya bir okul sözü verdiğini hatırlatan anneler, ‘Burası büyük bir yer. Biz artık buraya sığamıyoruz. Valimiz tarafından bu bölgeye bir okul yapılacağı sözü verilmiş. Biz yetkililere sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar. Ne biz ne de çocuklarımız mağdur olmayalım’ diyerek çağrıda bulundu.

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Nakil durumunda maddi açıdan herkesin zorlanacağını kaydeden Durak Hava İlk-Ortaokulu temsilcisi Merve Öztekin, ‘Biz Durak Hava İlk-Ortaokulu olarak ortaokul temsilcileri ve velileriyiz. Biz okulumuzun buradan gitmesini istemiyoruz. Hepimiz mağduruz bu konuda. Bizim iznimiz olmadan müdür bey tek başına karar vererek okulumuzu Sahra Galip okuluna taşımaya karar verdi. Biz mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz, bu kadar veli bu kadar çocuk. Öğretmenlerimiz de bizimle gelecekmiş ama biz okul değişikliği istemiyoruz. 8. sınıf çocuklar var LGS’ye hazırlanacak öğrenciler var. Onlar sıkıntıya girecekler. Hepimiz maddi açıdan da zorlanacağız. Servis tutmak zorundayız. Kıyafetler değişecek. O yüzden biz bu şekilde sesimizi duyurmaya karar verdik. Milli Eğitim’e, CİMER’e her yere duyurmaya çalışıyoruz. İnşallah sesimiz duyulur. Vali Bey de söz vermişti. Ancak henüz okul hakkında bir karar alınmadığı söyleniyor. Ne olacağı hakkında kimse net bir şey söylemiyor. Biz okulumuzdan gitmek istemiyoruz. Okul kalabalıksa ortaokul olsun, ilkokul olsun ek bina yapılabilir. Burası büyük bir yer. Buraya bir okul yetmiyor okul yapılabilir. Koskoca Anayurt’a bir okul daha şart. Biz buraya sığmıyoruz kesinlikle de bu bölgeye okul istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

 Çocukların psikolojisinin düşünülmediğini belirten bir veli ise, ‘Bir senedir okulun yanında boş bir arazi vardı. Bir sene içerisinde binayı diktiler millet oturdu. Ama okulumuza geldi mi ne bir okul yapıyorlar çocuklar için, ne bir futbol sahası, ne bir KAYMEK kursu, ne yüzme havuzu yapıyorlar. Bu çocuklar nereye gideceklerini gerçekten şaşırdı. Şimdi okulu da elinden alıyorlar. Benim çocuğum 8.sınıf. Bunu düşünen de yok. Çocukların sınav psikolojisini düşünen yok. Geçen yıl ilkokulu göndermeye çalıştılar. Bu sene ortaokulu göndermeye çalıştılar. Biz 8 senedir buradayız. Bu okulun ilk mezunlarındanız’ dedi.

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Nakil için adı geçen okula ulaşımla ilgili sıkıntılar olduğunu belirten bir anne de, ‘Biz ulaşım olmayan bir okula gönderiliyoruz. Aracımız yok, servisler yukarı çıkmıyor kış günü. Başka da bir alternatifimiz yok. Bir de çocuklarımız tramvayı atlayıp karşıya geçmek durumunda. Çocuklarımız için çok riskli bir yer. Biz bunu istemiyoruz’ diye konuştu.

Ek hizmet binasının okulu rahatlatacağını kaydeden bir veli de, ‘Çocuklarımız pandemi, online eğitim derken zaten çok geride kaldı. Kaç kere toparlayacağız biz bu çocukları. Artık toparlayamıyoruz. Benim çocuğum 8. sınıf öğrencisi. Gittiği okula adaptasyon süreci mi olacak, öğretmenlere mi alışacak, arkadaşlarına mı, yoksa ders mi çalışacak? Bu çocuk nasıl LGS’ye girecek? Çocuklarımızın geleceğiyle oynanıyor. Eğitimcilik anlayışı bu değil. Ek hizmet binası istenebilirdi’ ifadelerini kullandı.

Velilerin okul çıkmazı! Bu çocuklar ne olacak?

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in bu bölgeye okul sözü verdiğini belirten bir veli ise, ‘Daha önceden Vali Bey tarafından buraya bir okul sözü verildiği söyleniyor. Biz bir okulla bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. 8. sınıfa geçen çocuklarımız var. Bunların oradan oraya taşınması tamamen eğitimlerini aksatacak bir süreç. Biz çocuklarımızın geleceğine yatırım yaparken böyle bir sınavdan geçmek istemiyoruz’ dedi.

>>Selma Kan- Hilal Tekeoğlu