Vekil Özdemir'den Kayserili çiftçilere müjdeli haber geldi: 'Tüm zarar devlet tarafından karşılanacak'

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'den çiftçilere müjdeli haber geldi. Özdemir, kuraklıktan etkilenen tüm çiftçilerin zararın devlet tarafından karşılanacağını duyurdu. Çiftçilere destek ödemesi nasıl yapılacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Vekili aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir Kayserili çiftçilere müjdeli haberi duyurdu.

‘Girişimlerimiz sonuç verdi’

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı nezdinde 11 Mart 2026 tarihinde başlatılan girişim sonucunda, Kayseri’de yaşanan kuraklık sebebiyle ürünlerinde kayıp yaşayan çiftçilerin zararlarının tazmin edileceği ifade edildi. Özdemir müjdeli haberi şu ifadelerle duyurdu; ‘11 Mart 2026 tarihinde ilan ettiğimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı nezdinde başlattığımız girişimlerimiz sonucunda; 2025 yılında Kayseri'de yaşanan kuraklık sebebiyle ürünlerinde kayıp yaşayan çiftçilerimizin zararlarının tazmin edilmesi konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımız hayırla sonuçlanmıştır.’

Vekil Özdemir'den Kayserili çiftçilere müjdeli haber geldi: 'Tüm zarar devlet tarafından karşılanacak'

Çiftçilere kuraklık destek ödemesi nasıl yapılacak?

Kuraklıktan etkilenen ve zararları doğan çiftçilerin yaşadıkları kaybın tamamının devlet tarafından karşılanacağı ifade edildi. Özdemir’den elde edilen bilgilere göre Kayseri Tarım İl Müdürlüğü’nün tespitlerine göre çiftçilere yapılacak olan ödemeler ‘tohum desteği vermek’ suretiyle gerçekleşecek. Açıklamalarına devam eden Özdemir, ‘Böylelikle hem zararın telafisi hem de üretimin devamlılığı sağlanacaktır. Çiftçilerimize göstermiş olduğu destek ve yakın ilgilerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'ya hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi.