Vatandaş MHRS ve 182'den şikayetçi: 'MAĞDUR OLUYORUZ'

Kayseri'de Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182'den alınamayan randevular mağduriyetlerin çoğalmasına sebep oluyor. Sistem üzerinden ya da 182'den randevu alamayan vatandaşlar borç yaparak özel hastanelere yöneldiklerini öne sürüyor.

Vatandaş MHRS ve 182'den şikayetçi:  'MAĞDUR OLUYORUZ'

Sağlık Bakanlığı’nın bir hizmeti olan ve hastalara istediği hastane ve doktordan randevu alma imkânı sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), halk tarafından sıkça tercih ediliyor. Fakat vatandaşlar sistemden haftalarca randevu alamamaktan şikayetçi. Kayseri’deki tüm devlet hastanelerinde randevu sıkıntıları olduğunu öne süren vatandaşlar özellikle salgın döneminde sağlık hizmetlerinden faydalanamadıklarını dile getirerek duruma tepki gösteriyor. Bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirten vatandaşlar bu soruna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor.

 

“Borç yaparak özel hastaneye gittik”

 

Devlet Hastanesi’ne randevu alamadığı için borç yapıp özel hastanelere gittiğini kaydeden bir başka vatandaş ise,"Durumumuz acildi devlet hastanesine randevu alamadık. Ya hiç bağlanamıyoruz ya geç bağlanıyoruz. Bağlandığımızda da randevu oluşturulamıyor. Mecburen biz de borç yaptık özele gittik. Etrafında bu randevu sisteminden şikayetçi birçok insan var. Özellikle diş hastanesine hiç randevu alınamıyor. Özele de gücümüz yetmiyor. İlla borç mı yapalım illa sıkıntıya mı girelim. Bakanlık bununla acilen ilgilenmeli." şeklinde konuştu.

 

“Alabilirsek aylar sonraya randevu alabiliyoruz”

 

Durumunun aciliyeti olduğu halde randevu alamadığını dile getiren bir vatandaş, "182'den randevu alalım diyoruz ulaşamıyoruz. Üst üste arıyoruz deniyoruz birinde düşmezse birinde düşer diyerek. En sonunda düşürdük diyoruz randevu kapalı diyorlar. Ne zaman arayalım diyoruz sık sık deneyin diyorlar. Biz saat başı 182'yi mi arayalım. İnternet üzerinden de baksak yine aynı sistem zaten. Hastaneye gidiyoruz şikayet ediyoruz durumumuz acil diyoruz o zaman acile gidin diyorlar. Acile gidiyoruz polikliniğe gideceksiniz diyorlar. Ona da aylar sonraya randevu veriyorlar. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin." dedi.

 

Diğer yandan MHRS'den alınan bilgiye göre ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) önümüzdeki 15 gün için randevu verebiliyor. 16. gün randevuları sistemden alınamıyor. 16. Gün randevuları ise saat 16:00’da açılıyor. HABER: SELMA KÖSEDAĞ