Vali Çiçek Kayseri'de 1 yılını doldurdu: 365 günde neler yaptı?

Afyonkarahisar'dan Kayseri'ye atandıktan sonra 18 Mayıs 2022 tarihinde Kayseri'de göreve başlayan Vali Gökmen Çiçek, bugün tam 1 yılını doldurdu. Geldiği günden bu yana çalışmaları ve icraatlarıyla Kayserililerin büyük sempatisini kazanan, görev yaptığı deprem bölgesindeki üstün gayretleriyle de hükümet kanadında yine beğeni kazanan Çiçek, dolu dolu 1 yıl geçirdi. İşte Vali Gökmen Çiçek'in Kayseri'deki 1 yılı…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Çiçek Kayseri'de 1 yılını doldurdu: 365 günde neler yaptı?

Kayseri'ye geldiği günden bu yana sürekli sahada aktif rol oynayan, turizmden ticarete, asayişten spora, kültür sanattan tarihe, birçok alanda önemli çalışmalar yapan Vali Gökmen Çiçek, Kayserililerin büyük beğenisini kazandı. 

İŞTE VALİ GÖKMEN ÇİÇEK'İN 1 YILI...

18 Mayıs 2022

Vali Gökmen Çiçek adeta miting havasında uğurlandı
Afyonkarahisar’dan, Kayseri Valiliği’ne atanan Vali Gökmen Çiçek, vatandaşlar ve STK’lar tarafından adeta miting havasında uğurlandı. Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama töreninde Vali Çiçek, Afyonkarahisar’ı kalbinde götürdüğünü ifade etti.

Vali Çiçek: "Sadece Kayseri Valisi değil Kayseri'nin bir evladı olmaya geldim"
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliğinden Kayseri Valiliği görevine atanan Gökmen Çiçek, kendisine yapılan karşılama töreninde yaptığı açıklamasında, “Kayseri’ye vali olmaya değil, Kayseri’nin evladı olmaya geldim” dedi.
 20 Mayıs 2022

Kayseri Valisi'ne Kayserispor forması
Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ile Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Kayseri'nin yeni Valisi Gökmen Çiçek'e hoş geldin ziyaretinde bulundu. Başkan Berna Gözbaşı ile Teknik Direktör Hikmet Karaman, şehrin yeni valisine Kayserispor forması hediye etti.

20 Mayıs 2022

Vali Gökmen Çiçek hızlı başladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kentteki görevine başlar başlamaz üst üste ziyaretler gerçekleştirdi.

Kayseri Valisi Çiçek'e 'hayırlı olsun' ziyaret
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve AK Parti kurmayları ile birlikte Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

2 Haziran 2022

Vali Çiçek'ten Başkan Büyükkılıç'a ziyaret
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a çalışma ziyareti gerçekleştirerek, yapımı devam eden ve planlamaya alınan projelerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

3 Haziran 2022

Vali Çiçek Pınarbaşı ve Sarız İlçelerinde Ziyaretlerde Bulundu
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, programları çerçevesinde Pınarbaşı ve Sarız ilçelerini ziyaret ederek ilçelerin genel durumlarını yerinde öğrendi.

06 Haziran 2022

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'tan 'Koramaz' çıkarması
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşleri Sümeyra Çiçek ve Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın da katılımıyla Ağırnas Yeraltı Şehri ile Mimar Sinan Evi’nde incelemelerde bulundu. “Başkan Büyükkılıç’ın rehberliğinde Kayseri’yi tanıyorum” diyen Vali Çiçek, yürüyüş yaptığı Koramaz Vadisi’ni “muhteşem” diye nitelendirdi.

9 Haziran 2022

Denizi olmayan Kayseri'de 10 milyon dolarlık balık ihracatı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile birlikte Yamula Barajı’nda balıkçı çizmelerini ve yeleklerini giyerek, tekne ile somon balığı hasadına katıldı. Büyükkılıç, denizi olmayan Kayseri’nin Yamula Barajı’nda 10 milyon dolarlık balık ihracatı yapıldığını söyledi.

13 Haziran 2022

Vali Çiçek: “ORAN Kalkınma Ajansı'nda altın bir dönem yaşamak istiyoruz”
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Haziran ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda açıklama yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri, Sivas ve Yozgat için turizm tanıtımlarının yapılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “ORAN’da altın bir dönem yaşamak istiyoruz” dedi.

14 Haziran 2022

Vali Çiçek Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı İlçesi Derebağ Mahallesinde yaşanan selin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

15 Haziran 2022

Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek ile Hamidiye Medresesi'nde incelemelerde bulundu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte, memleketi olan Develi ilçesine bağlı Şıhlı Mahallesi’ni de ziyaret etti, tarihi Hamidiye Medresesi'nde incelemelerde bulundu. Burada vatandaşları da dinleyen Büyükkılıç, üreten vatandaşların taleplerine anında cevap verdi.

19 Haziran 2022

Kayseri protokolü şehit babalarını ziyaret etti
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Babalar Günü dolayısıyla şehit babalarını ve ailelerini ziyaret etti.

4 Temmuz 2022

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’tan Soğanlı’ya yakın takip
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kez önemli bir turizm değerine sahip Soğanlı Vadisi’ni yakın takibe aldı. Vali Çiçek bölgeyle ilgili, “Önümüzdeki dönem bambaşka bir Soğanlı ortaya çıkacak” derken, Başkan Büyükkılıç da Soğanlı Vadisi’ni “Bulunmaz bir hazine” diye tanımladı.

Kayseri sokaklarında huzuru 'güven timleri' sağlayacak
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel olarak kurulan ‘güven timleri’ Kayseri sokaklarında huzuru sağlayacak. Vali Gökmen Çiçek, “Şehirde yer alan kameraları en az 4 katına çıkartacağız ve ıssız hiçbir nokta bırakmayacağız” dedi.

6 Temmuz 2022

Büyükşehir ile Valilik el ele veriyor, tarihe sahip çıkıyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tarihi ve turistik değerlerini yeniden ayağa kaldırmak için el ele vererek, çalışmalara devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, kaya kiliseleri ve vadisi ile ünlü Yeşilhisar’ın Erdemli Mahallesi’ndeki tarihi değerleri yeniden hayata geçireceklerini söylerken, Vali Çiçek ise önümüzdeki yaz Erdemli Vadisi’nin bir başka olacağını söyledi.

15 Temmuz 2022

Vali Çiçek 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; 15 Temmuz Gazisi Şerife Özkara’yı ve 15 Temmuz Şehitleri Cennet Yiğit ile Kübra Doğanay’ın kabirlerini ziyaret etti

17 Temmuz 2022

1240 yılında Selçuklu veziri tarafından yaptırılan Karatay Hanı'nda inceleme
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Bünyan’da 1240 yılında Selçuklu Veziri Celalettin Karatay tarafından yaptırılan Karatay Hanı Kervansarayı’nda incelemelerde bulundu.

18 Temmuz 2022 

Valilik ve Büyükşehir'den Tarihi İncesu Arasta Çarşısı’na Kayseri’ye Özgü dokunuş
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin el birliği ile kentin turizm değerlerini tüm dünyaya tanıtma girişimleri sürüyor. Büyükşehir, Arasta Çarşısı’nda cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları yaparken, KAYMEK de tarihi çarşıda Kayseri’ye özgü ürünlerin satışa sunulacağı satış ofisi ile yerini aldı.

26 Temmuz 2022

Soğanlı ve Erdemli Vadisi yeniden hayat buluyor
Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Müze Müdürlüğü başkanlığında, medeniyetlerin yaşadığı, çok sayıda kilise ve peri bacasının yer aldığı Erdemli ve Soğanlı Vadisi eserleri için çevre düzenleme ile arkeolojik kazı ve temizlik çalışmaları başladı.

4 Ağustos 2022

Kayseri Valisi yamaç paraşütü ile uçtu
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yamaç paraşütü ile uçuş gerçekleştirerek, kenti gökyüzünden izledi.

10 Ağustos 2022

Vali Çiçek: “120 haneye evde bakım hizmeti veriyoruz”
Vali Gökmen Çiçek, Melikgazi Kaymakamlığı’nın başlatmış “Temiz Ev, Sağlıklı Hayat Vefa” projesi çerçevesinde, evde bakım hizmeti alan vatandaşları ziyaret etti.

11 Ağustos 2022

Kapadokya'nın giriş kapısı Soğanlı'da balon uçuşları başladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Avrupalı turistler ile birlikte Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bölgenin turizme kazandırılması amacıyla sıcak hava balonu turunu başladı. Başkan Büyükkılıç; "Yönümüzü Erciyes’imize, Kayseri’mize çevirdik, şuanda gerçekten harika bir ortam, Soğanlı Vadisi’ndeyiz” dedi.

16 Ağustos 2022

Kayseri’nin denizi için valilik-belediye el ele
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e, eşsiz şehir manzarasına sahip Erkilet Bölgesi’ndeki Hızır İlyas Köşkü ile Kayseri'nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajıyla ilgili projelerini aktardı. Başkan Çolakbayrakdar’ın çok büyük projeler hayata geçirdiğini ve yeni çalışmalarının kendisini heyecanlandırdığını belirten Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Belediyesi ile birlikte Yamula’yı, Kayseri’ye yakışır hale getireceklerini ve Türkiye’ye hizmet edecek, su sporlarının her çeşidinin yapılacağı muhteşem bir merkez yapacaklarını söyledi.

25 Ağustos 2022

2022 yılında 4 bin kadına şiddet vakasına işlem yapıldı
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında gerçekleştirildi.

28 Ağustos 2022 

Başkan Çolakbayrakdar: "Turizmin yeni adresi Kocasinan olacak"
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e, Kocasinan'ın saklı cenneti olarak nitelendirilen Bayramhacı Mahallesiyle ilgili projelerini aktardı. Jet bot ile Bayramhacı'nın eşsiz güzelliğini gezen Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Çolakbayrakdar ile beraberindekiler, renkli görüntüler oluşurdu.

6 Eylül 2022

Vali Çiçek: "Okullarımızda ve çevresinde yaşanacak olumsuzluklara karşı her türlü tedbir alınmıştır"
Kamu kurum ve kuruluşlarında idarede birliğin ve koordinasyonun sağlanması, yapılan veya yapılacak olan işlerin gözden geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının birbiri ile koordineli bir biçimde çalışması gibi konuların değerlendirildiği Kayseri’deki genel idareye bağlı kamu hizmet birimlerinin yöneticilerinin katıldığı toplantı Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında yapıldı.

7 Ağustos 2022

Vali Çiçek rafting yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı ilçesinde bulunan Zamantı Irmağı'nda rafting yaptı.

15 Eylül 2022

Kayseri 1. Amatör Küme şampiyonlarına plaket
Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl temsilciliği tarafından 1.Amatör Küme’de şampiyon olan ve centilmen takımlar ile gol kralına plaket verildi.

Gençlerle Kitap Sohbetleri’nde ‘Türk Devlet Felsefesi’ konuşuldu
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan ve her ay gençlerle farklı bir kitap tahlilinin yapıldığı ‘Gençlerle Kitap Sohbetleri’nin Eylül ayı programı gerçekleşti. Bu ayki programda katılımcı olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yer aldı.

16 Eylül 2022

Vali emniyetin bahçesinde yemin etti: “Kayseri’de uyuşturucunun kökünü kazıyacağız”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde yemin ederek, “Kayseri’de uyuşturucunun kökünü kazıyacağız. Hiçbir parkta, hiçbir okul önünde torbacı bırakmayacağız. Vallahi bırakmayacağız, billahi bırakmayacağız” dedi.

22 Eylül 2022

Kayseri Valiliği’nde 2 protokol birden imzalandı
Kayseri’nin Talas ilçesinde hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılacak olan 32 derslik Anadolu Lisesi inşaatı ile Pınarbaşı ilçesinde hayırsever Mustafa Yalçınkaya tarafından yaptırılacak olan Pazarören Köy Enstitüsü Ana Binası’nın restorasyon işine ait protokollerin imza töreni, Kayseri Valiliği Toplantı Salonu'nda yapıldı.

10 Ekim 2022

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın turizm rotası bu kez Hürmetçi oldu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte doğa tutkunlarının yerli, yabancı turistlerin uğrak yeri olan ve yılkı atlarına ev sahipliği yapan Hürmetçi Sazlığı'nda at bindi. Büyükkılıç ve Çiçek, mandaları ve yılkı atlarını da doğal yaşam alanlarında hayranlıkla izledi.

15 Ekim 2022

Protokolden göz bantlı, değnekli farkındalık
Kayseri Altı Nokta Körler Derneği tarafından görme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşte, protokol üyeleri de göz bandı takarak görme engellilere eşlik etti.

17 Ekim 2022

Vali Çiçek, Kuşçu Marina’da devam eden ağaçlandırma ve fidan dikimi proje çalışmalarını inceledi
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına Kayseri Valiliği’nin başlattığı, 12 milyon fidan dikimini kapsayan ve çalışmaların bir aydır yoğun şekilde devam ettiği Kuşçu Ağaçlandırma ve Fidan Dikimi projesinin çalışmalarını yerinde inceleyerek Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın’dan bilgiler aldı.

11 Kasım 2022

Soğanlı'da rüya gibi hafta sonu
Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Vadisi’nde düzenlenen etkinliklerle muhteşem bir hafta sonu yaşandı. Turizm cenneti Soğanlı Vadisi’nde iki gün süren Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası heyecanı yaşanırken, şampiyonanın kapanışı Anadolu Ateşi Dans Gösterisi ile taçlandırıldı.

25 Kasım 2022

Şehidin ismi camide yaşatılacak
1997 yılında Afyonkarahisar'da görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Osman Unutkan'ın ismi, doğduğu mahalledeki camiye verildi. Cuma namazını bu camide kılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, şehit ailesini evinde ziyaret etti.

30 Kasım 2022

Valiyi harekete geçiren mektup
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, mektup yazarak kendisini çaya davet eden çocukları evlerinde ziyaret etti.

16 Aralık 2022

Vali Çiçek: "Tarihi eser kaçakçılığına müsaade etmeyeceğiz"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; tarihi eser kaçakçılığının Kayseri'ye yapılacak en büyük ihanet olduğunu söyleyerek; "Buna teşebbüs eden bütün insanları uyarıyorum, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Onların yakalanması için her türlü önlemi alacağız" dedi.

17 Aralık 2022

Kayseri’de Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor
Kayseri Valiliği ve Yeşilay Genel Sekreterliği arasında yapılan Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi protokol töreninde açıklama yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, uyuşturucuyla mücadelede operasyonların durmadığını söyleyerek, “Sonu ne olursa olsun, bu şehirde uyuşturucu sattırmayacağız” dedi.

10 Ocak 2023

Kayseri’de ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlandı
Kayseri’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

17 Ocak 2023

Vali Çiçek’ten otobüs kazasında yaralanan vatandaşlara ziyaret
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2 halk otobüsünün karıştığı kazada yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

28 Ocak 2023

Kadınlar kooperatifler ile güçleniyor
Kayseri’de kurulan 23 kadın kooperatifinde çalışan kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak hem ülke hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kadın kooperatiflerinin Türkiye’de önemli bir marka haline gelmesini istiyoruz” dedi.

16 Şubat 2023

Valinin 222. saat sevinci kameraya yansıdı: "Herkesin gözlerinden öpüyorum"
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kaldığı enkazın altından 222 saat sonra kurtarılan Melike İmamoğlu'nun haberini alan deprem bölgesinde koordinatörlük görevi yürüten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in mutluluk anları kameraya yansıdı.

19 Şubat 2023

Kahramanmaraş Afet Koordinatör Valisi Çiçek Karargahı Elbistan'a taşıdı
6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 'yüzyılın afeti' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminin sabahında görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, karargah merkezini Elbistan ilçesine taşıdı.

10 Mart 2023

Vali Çiçek'in yeni görev yeri Adıyaman
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde koordinatör vali olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Adıyaman'a görevlendirildi.

18 Nisan  2023

Vali Çiçek Kayseri’ye döndü
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından gittiği deprem bölgesindeki görevi sonrasında Kayseri’ye döndü.

19 Nisan 2023

Vali Çiçek ayağının tozuyla kolları sıvadı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'de uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde daha önce protokol altına alınan rehabilitasyon merkezinin inşaatının Mayıs ayında başlayacağını duyurdu.

25 Nisan 2023

Soğanlı Vadisi tanıtılıyor: CZN Burak ile vadide sıcak hava balonuna bindi
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyada paylaştığı videolarla fenomen olan ve 'CZN Burak' adıyla bilinen şef Burak Özdemir ile birlikte Soğanlı Vadisi'ni gezip, sıcak hava balonuna bindi.

29 Nisan 2023

Vali Çiçek: “Kayseri’nin valisi olmaktan 10 kat daha fazla gurur duydum”
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 20. Mali Genel Kurulu’nda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, depremin ardından Kayseri’nin bölgeye yağmur olup yağdığını söyleyerek, “Kayseri’nin valisi olmaktan 10 kat daha fazla gurur duydum” dedi.