Vaka sayıları yine arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 5-11 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il sıralamasında Kayseri'nin de adını verdi.

Vaka sayıları yine arttı!

Sağlık Bakanı Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yar verdi:

 "5-11 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri, Samsun."

Geçtiğimiz hafta Anadolu Haber’e açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, pandeminin beşinci dalgasında Kayseri’de yüksek vaka sayılarının devam etmekte olduğunu bildirmişti.

Ali Ramazan Benli, yoğun bakımlar hakkında ise,  “ Her ne kadar bizim hastane yatışlarımızda, önceki dalgalarda olduğu gibi yansıma olmasa da hastaneye yatışlarımızda günbegün artmakta. Özellikle yoğun bakımlarda sıkışacağız gibi duruyor önümüzdeki günlerde” ifadelerinde bulunmuştu.  

Bir hafta daha pik devam edecek

Bir hafta daha 5. dalganın süreceğine değinin Benli konuşmasını şu şekilde sürdürmüştü:

“İstanbul’a göre konuşursak, biz İstanbul’u hem yükselişte hem de düşüşte 2-3 hafta geriden takip ediyoruz. Muhtemel biz bu hafta sonundan itibaren düşüşe geçeriz. Vaka sayılarında düşüş başladı ama henüz daha çok hissedilen bir düşüş sürecine girmedik.  Birde bizim 5’inci dalgayı yaşamamız okulların açılmasına denk geldi. Sonuçta bununda yayılım da etkili olduğunu düşünüyoruz. Ondan dolayı biz bir hafta daha bu süreci çekeceğiz gibi duruyor.”

>>Dilek Bayram