Kayserililer dikkat! -Bunu yapmadan sakın dışarı çıkmayın

Yaz mevsiminin gelmesiyle soğuk hava yerini kavurucu sıcaklara bıraktı. Uzmanlar dışarı çıkacak vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Kayserililer dikkat! -Bunu yapmadan sakın dışarı çıkmayın

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar arttı. Uzmanlar dışarı çıkacak olan vatandaşları güneş kremi sürmeleri konusunda uyardı.

Güneş ışınları, cildimiz için oldukça zararlı. Güneş yanığı, cilt kanseri ve erken yaşlanma gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu nedenle, güneş kremi kullanmak her yaştan insan için çok önemlidir. Yaz kış demeden cilt hastalıklarından korunmak için güneş kremi kullanmak oldukça önem arz ediyor. Bunun yanı uzmanlar sıra yaz mevsiminde daha dikkatli kullanılması gerektiğini  ve genellikle 11:00-16:00 arası dışarı çıkacak olan vatandaşların özellikle dikkat etmeleri gerektiğini vurguladılar.

Uzmanlar Uyardı-Bunu yapmadan sakın dışarı çıkmayın
Güneş kreminizi cilt tipinize göre seçin

Cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi güneş kremi seçerken de cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer hassas cilde sahipseniz cildin alt katmanlarına işlemeyen ve güneş ışınlarını sektiren fiziksel güneş koruyucuları kullanmanız gerekebilir. Normal bir cilt tipine sahipseniz koruyucu faktörü yüksek olan kremlerini tercih edebilirsiniz.
Uzmanlar Uyardı-Bunu yapmadan sakın dışarı çıkmayın

Güneş kremi nasıl kullanılır?

Dışarı çıkmada 30-40 dakika önce cildinize güneş kremi uygulamalısınız. Özellikle yaz aylarında asla güneş koruyucusu sürmeden dışarı çıkmamalısınız.