Uyuşturucu kullanıcılarının uğrak yeri, gizemli yangınların merkezi…

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - KAYSERİ'de uyuşturucu madde kullanıcılarının en uğrak yeri olan ve sürekli yangın çıkan metruk binalar Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmaya başlandı.

Uyuşturucu kullanıcılarının uğrak yeri, gizemli yangınların merkezi…

Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi, Ahmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan, toplum sağlığını tehlikeye atan, sürekli kimliği belirsiz kişiler tarafından yangın çıkarılan ve uyuşturucu kullanıcılarının uğrak yeri olan metruk binalar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılıyor.
UYUŞTURUCU VE YANGIN KORKUTUYORDU
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri ihbar üzerine o metruk binalara operasyonlar yapıyordu. 2017’de metruk bina içerisinde 19 yaşındaki bir genç uyuşturucu kullandıktan sonra hareketsiz yattığı tespit edilmiş, gencin uyuşturucu komasına girdiği ve hayatını kaybettiği belirlenmişti. Sürekli metruk binalarda kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkarılan yangın da mahalle sakinlerini hem çileden çıkarıyor, hem de korkutuyordu.
GÜNAYDIN TALİMAT VERMİŞTİ
Vali Şehmus Günaydın, Ocak ayında yapılan Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda kentte bulunan ve uyuşturucu ile mücadele konusunda büyük öneme sahip olan metruk binalara da değinerek, bu binalar konusunda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurumlara talimat verdiklerini duyurmuştu.