Ünlü oyuncunun Hürmetçi ziyaretinde dikkat çeken yılkı atı yorumu!

Ünlü oyuncu ve sunucu Alp Kırşan Kayseri ziyaretinde Hürmetçi'ye giderek yılkı atlarını da görmüş oldu. Kırşan ilk kez gördüğü yılkı atları ile ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ünlü oyuncunun Hürmetçi ziyaretinde dikkat çeken yılkı atı yorumu!

Ünlü oyuncu ve sunucu Alp Kırşan Kayseri’ye geldi. Burada Hacılar ilçesinde bulunan Hürmetçi Sazlığı’nı gezen Kırşan yılkı atlarıyla da bir deneyim yaşadı. Kırşan yılkı atları ile ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu. 

Alp Kırşan buradan paylaştığı videoda yılkı atlarına daha fazla rahatsızlık vermek istemediğini ifade ederek burada olmanın muhteşem bir deneyim olduğunu söyledi.

Kırşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Kayseri Hacılar ilçesindeyiz. Burada yılkı atlarını görmeye geldik. Çok da mutlu olduk. Çok fazla da rahatsız etmeden, varlığımız bile rahatsız ediyor olabilir. Çok fazla rahatsız etmeden buradan ayrılıyoruz. Ama muhteşem bir deneyim’

Yılkı atlarını diğer atlardan ayıran özellik nedir?

Yılkı atları doğada özgürce yaşar. Köylüler bahar ve yaz aylarında işlerinde kullandıkları atları kışın besleme derdinden kurtulmak için doğaya bırakırlar. Eğer kışı geçirip hayatta kalmayı başarmışlarsa da bahar geldiğinde tekrar ihtiyaçlarına göre bir tanesini sahiplenirler. 
1970’lerden sonra tarım işlerinde traktörün kullanımının artmasıyla doğaya bırakılan atlar, tekrar sahiplenilmiyor. Aslında yaban hayatın bir parçası olmayan bu evcil atlar, doğada zor şartlara rağmen kendi başlarına yaşamaya alışıyorlar. Kayseri bölgesindeki yılkı atları çoğunlukla Hürmetçi, Sultan Sazlığı ve Soysallar Mahallesi civarlarında yaşıyorlar.