Ünlü market indirim yapmayacaklarını açıkladı: Zaten ucuz satıyoruz!

Ramazan ayı dolayısıyla tüm marketlerde yapılan indirimler marketleri karşı karşıya getirdi. Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri bulunan o zincir market ise 'İndirim yapmamıza gerek yok' açıklamasında bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ünlü market indirim yapmayacaklarını açıkladı: Zaten ucuz satıyoruz!

Zincir marketlere yapılan Ramazan ayında temel gıdalara indirim çağrısına BİM’den olumsuz yanıt geldi. BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu indirim yapmayacaklarını açıkladı. Dortluoğlu’nun açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Ramazan ayında indirim çağrılarına kayıtsız kalmayan ŞOK Marketleri CEO’su Uğur Demirel, Ramazan boyunca 100 temel üründe fiyatları geçen yılın mart ayı seviyesine çekme kararı aldıklarını duyurdu. Bu adım, kamuoyunda olumlu karşılanırken, diğer market zincirlerinden de benzer adımlar beklenmeye başlandı. Ancak, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden biri olan BİM, bu talebe olumsuz yanıt verdi.

‘Zaten en düşük fiyata satıyoruz’

Kampanya çağrılarıyla ilgili gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu ile görüştüğünü belirterek, şirketin bu yönde bir adım atmayacağını duyurdu.

Dortluoğlu’nun açıklaması şu şekilde, ‘Biz zaten kendi markalı ürünlerimizi piyasanın en düşük fiyatına satıyoruz. Bu şekilde dönemsel bir indirimi gerçekçi bulmuyoruz. O nedenle yapmıyoruz, yapmayı da düşünmüyoruz’

Dortluoğlu’nun açıklaması sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, BİM’in Ramazan ayına özel bir indirim yapmama kararı tartışmalara neden oldu.

Bazı kullanıcılar, BİM’in zaten düşük fiyat politikası uyguladığını ve bu nedenle ekstra bir indirime gerek olmadığını savunurken, büyük bir çoğunluk ise, Ramazan ayında temel gıda ürünlerinde daha fazla kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti.