Ünlü ekonomist açıkladı - Dolar 30 TL mi olacak?

Ekim ayına girilmesiyle Ünlü Ekonomist İslam Memiş'ten dolar ve euroya ait açıklamalar üst üste gelmeye başladı. Bundan sonraki süreçte dolar ve euronun hangi seyirde ilerleyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Kayseri'de 3 Ekim Salı güncel döviz kuru ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Ünlü ekonomist açıkladı - Dolar 30 TL mi olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekim ayına girilmesiyle Ünlü Ekonomist İslam Memiş'ten dolar ve euroya ait açıklamalar üst üste gelmeye başladı. Bundan sonraki süreçte dolar ve euronun hangi seyirde ilerleyeceği ise merak konusu oldu.

Ekim 3. gününde Kayseri'de döviz piyasası durağanlığını koruyor. Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası faiz kararını açıklayarak, politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti. Ardından dolar tarafında artışa sebebiyet verdi. Dolar tarafında yaşanan bu artış alım gücünü doğrudan etkilediği için dolar ve euro alış - satış fiyatları takip ediliyor. 

Ünlü ekonomist açıkladı - Dolar 30 TL'mi olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların yavaşta olsa yukarı yönlü bir hareketinin olduğunu belirterek, yılsonuna işaret etti.

2024 yılında doların 30 TL olabileceğini işaret eden Memiş: "Dolar kuru 27.43. Yavaş da olsa trend yukarı. Yıl sonundaki öngörümüzde değişiklik yok. Dövizle ticaretle yapanların 2024 yılında 30 lira gündeme gelecektir. 45 lira seviyesi de sürpriz olmayacaktır. Euro dolar paritesi dolar endeksindeki hızlı yükselişle birlikte doların karşısındaki tüm yatırım araçlarında sert düşüşler var. Kısa vadedeki baskılanma sanırım iki hafta daha devam edecek. Aşağıda 1.0350 gündemde. yeni bir trend, yeni bir bant aralığı. Fed'in yönlendirmesi doların gücüne güç kattı. İki faiz toplantısı daha var yıl sonuna kadar. Birinde 25 baz puanlık artış olacak. İki haftalık süreçte bu baskılanma devam edecektir diye tahmin ediyorum" ifadelerine yer verdi.

3 Ekim Salı Kayseri'de döviz kuru alış - satış fiyatları

Dolar
Alış: 27.467
Satış: 27.5754

Euro
Alış: 28.775
Satış: 28.9067

Sterlin
Alış: 32.9522
Satış: 33.7292