Uluslararası Lezzet Festivali coşkusu hız kesmeden devam ediyor

Adana'da bu sene 10'uncusu düzenlenen, Uluslararası Adana Lezzet Festivali ikinci gününde devam ediyor.

Adana’da bu sene 10’uncusu düzenlenen, 'Uluslararası Adana Lezzet Festivali' ikinci gününde devam ediyor.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve ziyaretçilerine dün kapılarını açan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 'Acısıyla Tatlısıyla On Yıl On’ca Lezzet' temasıyla ikinci gününde yoğun ilgiyle sürüyor. Festival kapsamında Merkez Park’ta ziyaretçiler ağırlanmaya başlanırken, alanda yaklaşık 250 işletmenin stantları yer alıyor. Dün, dev mangalın yakılmasıyla resmi açılışı yapılan festivalde Adana’nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra farklı mutfaklardan ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulurken Adana kebabı, şalgam, ciğer, bici bici, analı kızlı, içli köfte ve taş kadayıf başta olmak üzere kente özgü birçok lezzetin tanıtımı yapılıyor.

3 gün boyunca devam edecek festivalde ayrıca atölyeler, paneller, yemek yarışmaları, gastronomi gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle Adana’nın gastronomi kültürünün tanıtılması ve kentin yöresel lezzetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

'Ne ararsan var, doymamak mümkün değil'

Festivalde stant kuran esnaflardan Ömer Algan, insanların akın ettiğini söyleyerek, 'Biz de bundan dolayı çok mutluyuz. Dönerimizi taktık ve her şey yolunda. Herkesi bu eşsiz lezzetlere bekliyoruz. Şu an her yer cıvıl cıvıl. Ne ararsan var, doymamak mümkün değil. Doyma yok, bugün yemek yiyeceksiniz. Şehir dışından gelen çok fazla kişi var. Herkesi bu festivale, bu yoğunluğa, bu eğlenceye bekliyoruz. Çok fazla etkinlik var, kaçırmamak lazım. Kebap, döner, hamburger, kokoreç, tost, sıkma, muzlu süt Çeşit çok fazla ve hepsi bir arada toplandı. Özellikle yurt dışındaki ve şehir dışındaki vatandaşları buraya bekliyoruz' dedi.

'İnsanlar burada olduğu için mutlu'

Ziyaretçilerden Mert Susal, festivale ilk defa katıldığını belirterek, 'Bu kadar beklemiyordum. Tam organize şekilde hazırlanılmış. Denetlemeler yapılıyor. İnsanlar burada olduğu için mutlu. Herkes gelmeli buraya. Ekim ayında şöyle bir sıcak ortama herkes gelmeli. Ben balık yemeyi tercih ettim. Kebabımızın yerini tutmuyor ancak farklılık olsun dedim' ifadelerini kullandı.

'Adana festival şehri oldu'

Sevinç Taşçıoğlu ise Konya’dan geldiğini dile getirerek, 'Her yıl geliyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz burayı. Çok güzel bir festival oluyor. Gelmeyenler de gelsinler ve görsünler. Hem Portakal Çiçeği Karnavalı’na hem Lezzet Festivali’ne her sene geliyorum, hiç kaçırmıyoruz. Adana festival şehri oldu. Herkese Adana’ya gelmelerini tavsiye ediyoruz' şeklinde konuştu.

Salih Coşun ise Yozgat’tan festival için geldiklerini aktararak, ortamın çok güzel olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.