Ücretsiz Avrupa turu için başvurular başladı!

Avrupa Birliği Komisyonu'nun yeni projesi dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ücretsiz Avrupa turuna çıkabilecek. Ücretsiz Avrupa turu için başvurular başladı. Detaylar haberimizde…

Ücretsiz Avrupa turu için başvurular başladı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ‘DiscoverEU’ programı kapsamında aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenliyor.

‘DiscoverEU’ programı kapsamında 35 bin gencin katılacağı trenle ücretsiz Avrupa turu için başvurular dün başladı. Başvuru süresi, 30 Nisan Salı günü 13.00’te sona eriyor. Başvurular ‘Avrupa Gençlik Portalı’ üzerinden gerçekleştirilecek. AB ile ilgili toplam altı sorunun bulunduğu bir testi yanıtlayan gençler, başvuru hakkını kazanıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, başvuru sonrası tura kazanmayı hak edenler 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında, 30 gün boyunca trenle Avrupa’nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek. Etkinlik kapsamında ücretsiz Avrupa turuna katılmaya hak kazanan gençler, gittikleri ülkelerde toplu taşıma, kültürel etkinlikler, konaklama, yemek, spor ve diğer alanlarda 40 binden fazla indirim olanağı sunan bir indirim kartına da sahip olacağı da belirtildi. Engelli veya sağlık sorunu bulunan gençlere özel destek sağlanacak.

Ücretsiz Avrupa turu için başvurular başladı!

Ücretsiz Avrupa turuna hangi yaş aralığı katılım sağlayabilir?

Trenle ücretsiz Avrupa turu için başvurular dün başladı. Başvuru süresi, 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00’te sona eriyor. Tur için, 1 Temmuz 2005-30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğan AB üyesi ülke vatandaşları ile Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan’dan gençler başvurabilecek.

Tura katılma hakkı elde edenler, AB ülkelerinin tümü de dahil, istedikleri rotayı belirleyebilecek. İsteyenlerse, geçen yıl başlatılan Yeni Avrupa Bauhaus ilkeleri doğrultusunda Avrupa’yı güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı kılan kent ve bölgeleri içeren farklı güzergahları seçebilecek.