Turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Turşu nasıl kurulur?

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan turşunun yapım aşamalarını ve turşu kurmanın püf noktalarını sizler için derledik. Peki, turşu nasıl kurulur detaylar Kayseri Anadolu Haberde...

Turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Turşu nasıl kurulur?

Turşu, gerek lezzetiyle gerekse sağlık kaynağı olmasından kaynaklı kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri durumunda.

Turşu kurmanın bir vakti olmasada kışlık hazırlıkların başlamasıyla turşu kurmalar başladı. Turşu kuracak vatandaşlar pazarlardan taze turşuluk malzemelerini alıp  püf noktalarını araştırmaya başladı. 

Turşu kurmanın püf noktaları;

  1.  Sebzeleri yıkayın ve küçük parçalara ayırın. Sebzelerin boyutlarının eşit olmasına özen gösterin. 
  2.  Bir litre suya 50 gram tuz ve 100 ml sirke ekleyip. İsteğe bağlı olarak limon suyu, şeker, sarımsak, defne yaprağı, karabiber, kişniş gibi baharatlar da ilave ederek turşu suyunu hazırlayın.
  3.  Cam kavanozları iyice yıkayın ve kurulayın. Aralarda boşluk bırakmadan kavanozların ağzına gelecek şekilde sebzeleri sıkıca yerleştirin.
  4.  Hazırladığınız turşu suyunu kavanozlara doldurun. Sebzelerin tamamen suyun içinde kalmasına özen gösterin. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın.
  5.  Turşuları serin ve karanlık bir yerde en az 1 ay muhafaza edin.  Ara ara kavanozları çalkalayın ve hava almasını sağlayın.
  6.  Turşularınız yemeye hazır olduğunda buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
     

Turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Turşu nasıl kurulur?

Turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Turşu nasıl kurulur?

 Öneri;

- Kavanoz kapağının her seferinde yeni kullanılması saklamayı daha kaliteli yapar. 

- Kullanılacak malzemenin taze olmasına dikkat etmeliyiz.

- Kapağı kapatmadan önce kavanozun dış kısımlarda kalıntı kalmamasına dikkat edilmeli.